2013.05.03.
A közelmúltban 3 tortát készítettem. Ezeket mutatom meg most. Kettő a nővérem unokáinak készült, egy pedig Viktória ballagására. Tejszínes túró , illetve tejszínes vörösáfonya töltelékkel.
A tejszínes túrókrém receptje :
Fél kiló
tehéntúró
30 gr
vaníliás cukor
100 gr
porcukor
1 citrom
reszelt héja
1 citrom
leve
15 gr
étkezési zselatin feloldva 1 dl
vízben
3 dl növényi tejszín
A túróhoz
hozzákeverem a vaníliás cukrot, a porcukrot, belereszelem a citrom héját,
belecsavarom a levét. Jól kikavarom , hogy ne legyen darabos. A zselatint az 1
dl meleg vízben feloldom,kihűtöm, a tejszínt felverem, és ahhoz
csurgatom. Tovább verem a habot , majd ha már kemény lesz, hozzákeverem
óvatosan a túróhoz. Hűtőbe teszem, hogy a zselatintól a krém elérje megfelelő
állagát. Dermedés után megtöltöm kívül-belül a tortát, majd burkolom.
A torta méretéhez megfelelően többszörös adagot lehet készíteni.
A másik torta a vörösáfonya krémmel töltött. A papagáj figura smartflex velvetből készült. Ez egy nagyon jó formázható, igen finom ízű anyag.
Vörösáfonya krém receptje:
Fél liter tejszínt felverek, adok hozzá két kisebb natúr joghurtot, plusz 1,5 dl áfonya szörpöt. Ezt Gála pudinggal sűrítem. Forró vízbe áztatott áfonya kerül a krémbe. Ez a krém tetszés szerint variálható más gyümölccsel is. Ha csokoládé ízű Gála pudingport teszek bele,akkor nem áfonyaszörp kerül bele, hanem meggy darabok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése