Kinder pingui torta készült a konyhámban. Utoljára egy éve készítettem ilyet.A fényképezésről elfelejtkeztem, így már csak a 35 fokos kánikulában kicsit megolvadt tortáról készítettem képet.Figurakészítésben is kezdő vagyok.Azért remélem, hasonlít .
Most megosztom veletek az elkészítés mikéntjét.
Kinder pingui torta
Sütünk egy kakaós piskóta tortát. Először hat tojásos olajos-tejes-kakaós piskótát akartam sütni. Nem volt itthon csak négy tojás. Ekkor jutott eszembe, hogy ehhez a tortához elég a négy tojásos lap is, hiszen ebben három réteg krém lesz, így két vékony lap elegendő is hozzá. Lapozz vissza az olajos tejes piskóta receptemért.
Tejszínes krém:
5 dl tejszín (édes növényi tejszín)
1 evőkanál zselatin
5 dl tejszín (édes növényi tejszín)
1 evőkanál zselatin
1 evőkanál folyékony méz
1 kávéskanál vanília aroma
Csokoládés krém:
15 dkg csokoládé
10 dkg Ráma margarin / vaj
1 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
Bevonat a tortára (Ez, vagy a ganache)
20 dkg étcsokoládé
10 dkg Ráma margarin /vaj
3 evőkanál olaj
1 evőkanál víz
1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A krém hozzávalóit elfelezzük, és ezt is külön-külön készítsük el.
A zselatin felét beáztatjuk 3 evőkanál vízbe, hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra melegítjük.
Közben felverjük a tejszínt kemény habbá, hozzákeverjük a kihűtött zselatint.
Lassan belecsorgatjuk a mézet, és kemény habot verünk belőle.
Az alsó lapot tegyük vissza a tepsibe, a krémet egyenletesen rásimítjuk . Ezután a hűtőbe kerül dermedni.
Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét (az egy ek. vízzel), majd adjuk hozzá a margarint és az olajat és jó alaposan keverjük el.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
Újra tegyük a hűtőbe dermedni!
Amikor a csokis réteg megdermed, kikeverjük a tejszín másik felét, és azt is rákenjük.
Erre kerül a másik lap.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.
1 kávéskanál vanília aroma
Csokoládés krém:
15 dkg csokoládé
10 dkg Ráma margarin / vaj
1 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
Bevonat a tortára (Ez, vagy a ganache)
20 dkg étcsokoládé
10 dkg Ráma margarin /vaj
3 evőkanál olaj
1 evőkanál víz
1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A krém hozzávalóit elfelezzük, és ezt is külön-külön készítsük el.
A zselatin felét beáztatjuk 3 evőkanál vízbe, hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra melegítjük.
Közben felverjük a tejszínt kemény habbá, hozzákeverjük a kihűtött zselatint.
Lassan belecsorgatjuk a mézet, és kemény habot verünk belőle.
Az alsó lapot tegyük vissza a tepsibe, a krémet egyenletesen rásimítjuk . Ezután a hűtőbe kerül dermedni.
Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét (az egy ek. vízzel), majd adjuk hozzá a margarint és az olajat és jó alaposan keverjük el.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
Újra tegyük a hűtőbe dermedni!
Amikor a csokis réteg megdermed, kikeverjük a tejszín másik felét, és azt is rákenjük.
Erre kerül a másik lap.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.
A torta tetejére csokimáz kerül.
Díszítés mindenkinek a saját fantáziája szerint.
Díszítés mindenkinek a saját fantáziája szerint.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése