A sárgabarack amellett, hogy nagyon finom, igen gazdag
vitamin és ásványi anyag tartalommal bír. Fokozza a vérképzést, csökkenti az asztmás
panaszokat. Vízhajtó és méregtelenítő hatású is egyben,segít a fertőzések legyőzésében. Felhasználása sokrétű, krémlevesek,
kompótok, sütemények fontos alapanyaga lehet.
Én is igyekszem hasznosítani a kertünkben lévő két fának a termését.
Én is igyekszem hasznosítani a kertünkben lévő két fának a termését.
Már tettem el baracklekvárt, befőttet , és ivólé készítést
is terveztem, azonban gyümölcscentrifuga híján nem igazán akartam nekiállni,
mert a lé kinyerése igen nehézkes a gyümölcsből. Bármennyire is turmixolom,
passzírozom, szűröm, mégis összegyűlik a gyümölcs sűrűje az üveg nyakánál. Így
ma arra az elhatározásra jutottam, hogy rostos ivólevet fogok eltenni , meg sem
próbálkozom az átlátszó tiszta nedű kinyerésére.
Néhány napja ott árválkodik még egy kevés sárgabarack a
terasz asztalon.
Alapos mosás után lobogó-forró vízbe dobtam, majd hideg
vízbe kiszedtem. Ezután héja könnyedén lehúzható lett. Az így lepucérított
barackot turmix-szal pépesítettem. Hogy ne barnuljon meg, tettem rá egy kevés
citromsavat. Öntöttem hozzá kevés vizet , pici édesítőszert, majd kimosott
üvegekbe tettem, és automatával 90 fokon 30 percig dunsztoltam.
Juhhéé! Van már gyümölcscentrifugám, igaz, hogy mechanikus, ma tettem szert eme darabra.
Juhhéé! Van már gyümölcscentrifugám, igaz, hogy mechanikus, ma tettem szert eme darabra.
Hogy vált be a búzafűprés a gyümölcshöz, nem nagyon nehézkes és mennyiért vetted?
VálaszTörlésEgyszer használtam, akkor jó volt, az árára nem emlékszem.
Törlés