Ma egy hirtelen ötlettől vezérelve epertortát sütöttem.
Semmi díszítésre nem gondoltam, csak valami édességre vágytam. Talán annak
megünneplése alkalmából, hogy sikerült a felvételi az ápoló mesterszakra. Bár a
ponthatárokra még várni kell július végéig., de maximális pontszámot kaptam.
Szóval a torta:
Először kisütöttem a sima kerek tortalapot a szokásos
piskótámat sütöttem meg, majd kikevertem a tortakrémet.
Eperkrém:
Hozzávalók:
-500 dkg mascarpone
- 500 dkg fagyasztott eper turmixolva,, ízlés szerint
cukor,
-kicsi citromlé
- 400 ml tejszín
habfixáló
Elkészítés menete.
A mascarponét elkeverem botmixerrel, ehhez teszem hozzá az
ízlés szerinti cukrot,, citromlevet, zselatin fixet., epret. Majd a felvert
tejszínhabot (mibe szintén tettem 2 kis zacskó habfixálót, összekeverem a mascarpones eperrel. A tortába töltéskor
bőven eperdarabokkal szórtam meg.
Ilyesmi epertortát én is sütöttem már, nagy sikere volt.
VálaszTörlésGratulálok a sikeres felvételidhez!
Köszönöm!
Törlés