2014. december 9., kedd
Burgonyás pogácsa fokhagymás-sajtos-majonézes töltelékkel
Egy tortás összejövetelen kóstoltam először ilyen pogácsát. A találkozón amikor először beleharaptunk, sokan összenéztünk,hiszen meglepődtünk azon, hogy a belseje pikáns tölteléket rejt. Utána azonban elismertük, hogy meghökkentő, de nagyon finom. Ugye, ilyenkor indul is a receptcsere, hogy mi is elkészíthessük itthon.
Hát nekem ma volt az az alkalom, mert ma érkezett meg az E-bayról a megrendelt töltőcsövem, amivel a tölteléket a pogácsába rejtettem.
A recept a következő: mérőeszköz a bögre, én a teás bögrét használtam, aminek az űrtartalma, kb. 2,5 dl.
Tehát a tészta :
- 4 bögre liszt
- 2 bögre főtt krumpli
- 1 bögre olaj
- 2 tojás sárgája
. 5 kk só
- 1 bögre meleg tej
- 1 élesztő
. 1 kanál cukor
Elkészítése: a lisztet, a krumplit, a tojássárgáját , a langyos tejben cukorral felfuttatott élesztőt, a sót és az olajat bedagasztottam. Én kenyérsütő géppel dagasztom.
Félretettem, hogy pihenjen. Majd 15 percenként kinyújtottam és hajtogattam .
Ezután kinyújtottam, és kis pogácsákat szaggattam belőle, lekentem tojássárgájával, és 200 fokon kisütöttem.
Ezután elkészítem a tölteléket:
1 kis majonéz, 15 deka trappista sajt reszelve, és 4 gerezd fokhagyma zúzva, ezeket összekeverem, s a pogácsákba töltöm.
Jó étvágyat hozzá, ha valakinek kedve szottyan elkészíteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése