2015. szeptember 28., hétfő

Zöldborsó főzelék Ellában készítve




Hozzávalók:
- egy fej hagyma
- egy evőkanál kókuszzsír
- 1 tk pirospaprika
- 2 tk só
- 1 tk ételízesítő
- pici őrölt bors
- 1kg mirelit borsó
- 3 mérőpohár víz

A hagymát a kókuszsíron megdinszteltem a nyitott fazékban kézi beállításnál. Ezután rátettem a borsót és a többi hozzávalót, majd lefedett edényben rizs programon (12 perc alatt)puhára főztem.Ezután egy kis tejfelben elkevertem egy kanál lisztet, majd ezt egy először kevés főzelékhez kevertem a csomósodás elkerülése végett. Végül az egészet összekevertem. 
Nagyon ízletes főzelék lett. 

Mivel gyermekeim nem szeretik a főzelékeket, ezért nekik tarhonyát készítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése