2016. március 15., kedd

Piskótatekercsem



Március idusa van, ünnepnap elképzelhetetlen valami süti nélkül, meg aztán a lányomnak is szeretnék süteményt vinni, aki csak tejmenteset ehet. Így jutott eszembe, hogy piskótatekercset süssek, forró baracklekvárral megkenve.
Hozzávalók:
 - 6 tojás
- 12 deka porcukor
- 12 deka finomliszt
- vaníliás cukor
- kezeletlen citrom reszelt héja
Elkészítése nagyon egyszerű:
Egy nagy tepsibe szilikonos sütőpapírt teszek.
A tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, hozzáteszem a lisztet, vaníliás cukrot, reszelt citrom héját,majd a tojások felvert habját. Nem kell túl keményre verni a habot, mert akkor nem fog szépen eloszlani a tepsiben.Szinte hallom a kérdést: (sütőpor kell bele? :)Nem kell bele sütőpor.  A sütőpapírra öntöm, lehetőleg egyenletesen terüljön el. 180 fokon sütöm ki. Amikor megsült,a tetejét lisztezem, és egy másik sütőpapírra borítom ki. Kihűlés után megkenem forró baracklekvárral s feltekerem. Szeletelés előtt lehűtöm. Jó étvágyat annak, aki elkészíti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése