2016. október 24., hétfő

Tortakrémjeim

Ezen az oldalon a tortakrémjeimet mutatom be. Jól bevált receptek akár burkolt tortába is. és egyben mennyei finom mind. Mivel ez egy online  receptkönyv is egyben számomra, így egy helyen megtalálom az összes tortakrémemet.Van saját kifejlesztésű is közte, valamint az évek során kapott ötleteket , recepteket is tartalmazza.  Én ezeket szoktam többnyire váltogatni a tortáimban, attól függően, hogy a családtagjaim melyiket szavazzák meg a szülinapok alkalmával. Mindegyik alkalmas burkolt tortába is.

Túrós- tejszínes: fél kiló túrót elkeverek 15 deka porcukorral, egy citrom lereszelt héjával és levével, vaníliás cukorral, majd 4 deci felvert tejszínnel keverem össze. Ha burkolt tortába teszem, akkor főzés nélküli vaníliás pudinggal javítok a konzisztenciáján. Ez egy finom vaníliás feeliget is ad neki  . Van, amikor a krém alá teszek baracklekvárt, a túrós krémre pedig sárgabarack befőtt kerül.



Nutellás krém: 35 deka  nutellát kikeverek 35 deka mascarponeval, majd ezt 3 deci felvert tejszínnel keverem el. 

Diókrém: Fél liter tejszínt  felforrósítok, belefőzök 20 deka  darált diót, vaníliás cukrot.Miközben kihűtöm,  beleolvasztok 20 deka fehér csokoládét. Egy éjszakára hűtőbe teszem, majd felverem robotgéppel.

Feketeerdő krém:
4,5 dl meggylé, 2 csomag vaníliás puding, 2 kk. fahéj, 4-5 ek cukor, meggy, 9 deka margarin.(ha ARO márkájú a puding, akkor elég 4,2 deci meggylé is.)
A meggylevet a pudingporral,cukorral, fahéjjal  elkeverem, állandó keverés mellett felfőzöm, Ha megsűrűsödött, mehet bele a meggy , ha hűlni kezd, mehet bele a margarin. Még felverek 3 deci tejszínt, cukorral, és a két krémet felváltva teszem a tortába.

Oroszkrém:
15 deka cukor, 10 deka rumba áztatott mazsola, 3 dl tejszín, 5 tojás, 3 dl tej, 3 deka zselatin, vanília.
A tojásokat felverem a cukorral, a vaníliával, gőz felett besűrítem. A zselatint kevés forró vízben felolvasztom, és ehhez a vaníliás masszához keverem  szűrőn keresztül.  Tűzről leveszem, kevergetve kihűtöm. a felvert tejszínhabot hozzáadom. Rumot is teszek bele.

After eight :
10 ml mentaszirup, 5,5 dl víz, 2 tasak tejszínízű pudingpor, 500 ml tejszín, 2 csepp zöld ételfesték.
A pudingport elkeverem a vízzel, felfőzöm, beleteszem a mentaszirupot, ételfestéket, majd összekeverem a felvert tejszínnel.

Doboskrém:
7 tojás, 25 deka porcukor, 2,5 db Lidl kék csoki, plusz egy gerezd főzőcsoki, 4 ek .kakaó, 50 deka margarin, 25 deka porcukor,
A tojásokat a porcukorral gőz felett besűrítem, beleteszem a csokit,
kihűtöm. A margarint a porcukorral és a kakaóporral kikeverem és ezt a kettőt összekeverem.Ez számomra stabilabb, mint a  kiskukta doboskrémje, mert bizony előfordult, hogy az nem kellő konzisztenciájú lett.

Vörösáfonya és citromkrém:fél liter tejszínt felverek, hozzáadok natúr joghurtot, plusz áfonya szörpöt, vagy 3 citrom leve, plusz mehet bele vaníliás  Gála puding. Ez fogja besűríteni, valamint egy finom vaníliás feelinget ad neki, amitől egyedi lesz. Plusz porcukor. (áfonyát forró vízbe áztatni előtte)

Raffaelló krém:
5 dl habtejszínt melegítek, kb 20 deka fehér csokit olvasztok fel benne,majd  kihűtöm. Felverem habbá, majd 25 deka mascarponét teszek bele, plusz 5 deka porcukrot, plusz 10 deka kókuszreszeléket. 

Kávé:
1 mascarpone
5 ek. porcukor
4 db instant kávé
2 ek forró víz
1 csomag habfixáló
1  csomag vaníliás főzés nélküli pudingpor
250 ml habtejszín

A forró vízzel elkeverjük az instant kávét, hozzáadjuk a porcukrot, ehhez keverjük a mascarponet, majd a felvert tejszínt. Én teszek  bele még sűrítésképpen egy vaníliás pudingport is, hogy elérje a kellő konzisztenciát.

Oreo 
Egy nagy görög joghurtba elkeverek egy zacskó Horváth Rozi zselatint, majd mikróban melegítem.  250 - vagy 500 deka mascarponet elkeverek 25 deka porcukorral, és vaníliás cukorral, majd ezt a kihűtött joghurthoz keverem. Plusz megy bele még 5-6 deci tejszín, azonban ezt nem felverve adom hozzá, hanem ezzel együtt keverem. nem kell teljesen a kívánt állagra, hiszen megy bele az oreo keksz és ez is fel fog szívni valamennyi nedvességet belőle.

Tojáslikőrős: 
3 deci rum
- 9 deci tej,
- 5 db  pudingpor,
- 12 kanál cukor,
- Ezeket a hozzávalókat kis lángon besűrítem, amikor már elég sűrű, leveszem a tűzről és kihűtöm. Mehet bele még ízlés szerint vanília és rum aroma .
Keverhető hozzá tejszínhab és vaj is tetszés szerint.
Burkolt tortába is megfelelő.

Fehércsokis-málnás:

- 15 deka fehér csokoládé
- fagyasztott málna
- 2 -3 dl tejszín felverve
- 25 deka mascarpone

A csokit felolvasztom, összekeverem a mascarponeval, majd ezt a masszát felvert tejszínnel lazítom, 2-3 decivel. A krémbe tegyünk fagyasztott málnadarabokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése