A minap nagyon éhes voltam a vásárlásaim során és úgy
gondoltam, hogy betérek egy kis kínai falatozóba, viszek haza magammal az édes
szezámmagos csirkemellből. Azonban otthon olyan jó étvággyal ettem belőle, hogy
nem maradt semmi, így gyorsan gulyáslevest főztem a családnak. A mai
próbálkozás ezért is volt, hogy elkészítettem a gyerekek és a férjem számára.
Hozzávalók :
-
80 deka csirkemellfilé
A hús bepácolásához:
-
egy teáskanál só,
-
egy
teáskanál őrölt bors,
-
2 teáskanál cukor
-
fél deci olaj
A
bundázáshoz palacsintatészta:
-
2 tojás
-
4 ek olaj
-
25 deka
liszt
-
egy evőkanál
étkezési keményítő
-
1 teáskanál
sütőpor
-
1
mokkáskanál só
-
és annyi
hideg víz ,amennyitől sűrű palacsintatésztát kapunk.
Mézes mártás
hozzávalói:
-
6 ek méz
-
6 ek cukor
-
4 ek ketchup
-
2 ek ecet
-
2 mokkáskanál
csípős paprika krém
-
A tetejére pirított szezámmagot szórunk.
Elkészítés menete:
-
a páchoz valókat összekeverjük, a csirkemellet
ebben a lében megforgatjuk. Kb fél órára visszatesszük a hűtőbe.
-
Közben elkészítjük a sűrű palacsintatésztát.
-
Az olajat megforrósítjuk, és forró olajban
kisütjük világosbarnára 2-3 perc alatt.
-
Papírtörlőre kiszedjük.
-
Elkészítjük az édes mártást, amiben
meghempergetjük a kisütött húst. (Összekeverjük a hozzávalókat, kicsit megmelegítjük,
hogy a cukor feloldódjon.
-
A végén megszórjuk pirított szezámmaggal.
Bármilyen körettel tálalható
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése