Csupa öröm és ízorgia: Vaníliás-diós- mézes sütemény
Ma valami különleges süteményre vágytam, így elhatároztam, hogy elkészítem ezt a vaníliás-diós mézes süteményt. Ez a sütés egy kis időt és energiát igényel, de az eredmény egyszerűen fantasztikus. Három különleges lapból áll, melyeket egy mennyei krém tart össze. Hadd mutassam be nektek a receptet!
Hozzávalók:
Diós Lap:
- 6 egész tojás
- 30 deka kristálycukor
- 6 evőkanál víz
- 25 deka liszt
- 25 deka darált dió
- Fél sütőpor
Mézes Lap (kettő lapot sütünk belőle):
- 30 deka liszt
- 10 deka porcukor
- 5 deka vaj
- 1 evőkanál méz
- 1 tojás sárgája
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- Keves tej az összeállításhoz
Krém:
- 3 vaníliás pudingpor
- 9 deci tej
- 30 deka vaj
- Porcukor ízlés szerint
- Fél üveg vanília aroma
- Fél üveg rum aroma
Elkészítés:
Lapok elkészítése:
- A diós laphoz verjük fel a tojásokat a cukorral és a vízzel, majd keverjük hozzá a lisztet, a darált diót és a sütőport.150 fokon addig sütjük, míg a felülete nem ragad. Tűpróbával ellenőrizzük.
- A mézes lapot két részre osztjuk. Keverjük össze a lisztet, a porcukrot, a vajat, a mézet, a tojás sárgáját és a szódabikarbónát, majd adjunk hozzá annyi tejet, hogy könnyen formázható tésztát kapjunk.
- Mindkét lapot 150 fokon süssük külön-külön, amíg szép aranybarna nem lesz.
Krém elkészítése:
- Főzzük meg a vaníliás pudingot a tejjel, majd hagyjuk kihűlni.
- Keverjük ki a vajat porcukorral, majd adjuk hozzá a vanília és rum aromát. Ezt a krémet keverjük össze a kihűlt pudinggal.
Sütemény összeállítása:
- Az aljára helyezzük az egyik mézes lapot, majd terítsük rá a krém felét.
- Ezt követi a diós lap, erre is a krém másik fele kerül.
- Végül helyezzük rá a másik mézes lapot.
- Súlyozzuk le a süteményt, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Díszítés:
- Másnap csokoládémázat olvasszunk, majd öntsük a sütemény tetejére.
Készen is vagyunk! Ez a vaníliás-diós mézes sütemény igazi csemege, amely örömet szerez mindenkinek. Érdemes rászánni az időt és a fáradtságot, mert a végeredmény egyszerűen magáért beszél. Jó étvágyat! 🍰
Remélem, tetszik a recept, és jó étvágyat kívánok a finom süteményhez!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése