2013. augusztus 1., csütörtök

Csalamádé télire

2013.08.01.

 Előkészületek:)
Ha gasztroblog, akkor a tortán és süteményeken kívül más is belefér. Igaz, hogy a tortáim publikálása és egybegyűjtése, fázisfotók bemutatása volt a célom eredetileg. De a  blogom címének a végén az "és" kötőszó is azt hivatott sejtetni, hogy nemcsak tortákról lesz szó.
A mai napon csalamádé készült a konyhámban, A recept, amit megosztok veletek, nem saját recept. Évekkel ezelőtt találtam az interneten. Nálam nagyon bevált, a családom nagyon szereti.  A recept  következő.
Hozzávalók:

7 kg fejeskáposzta
2 kg paprika
1 kg hagyma
1 liter 10 % os ecet
1 kg cukor
1 ek só
1 kk. borkén
1 tasak Knorr savanyúság tartósító

Az összetevőket apró darabokra vágjuk, én robotgéppel aprítottam. Összekeverjük,majd egy napig állni hagyjuk. Ez alatt az idő alatt levet ereszt, majd üvegekbe töltjük. 
A téli időkben fontos C vitamin forrás.

2 megjegyzés:

  1. Jaj, a csalamádé nagyon finom! Én nemcsak savanyúságnak, de magában is szeretem.

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is kedvenc, még van tavalyi. Igaz az tartósítóval, de az idén már automatában készül.

    VálaszTörlés