2013. augusztus 14., szerda
Első cukorfátyollal díszített tortám.
Diótorta -diókrémmel
Ma megérkezett a cukorfátyol készítő szilikonom végre. Egy diótorta csücsült a hűtőmben , ami arra várt, hogy a csipkemintát kipróbáljam rajta. A csipkekészítő szilikon egy olyan mintázó forma, amibe belesimítom a glazúr szerű anyagot, majd szabad levegőn, vagy sütőben kiszárítva már kész is a csipkeminta, amivel szépen díszíthetünk tortát, süteményt, muffint. Ez volt az első próbálkozás, nem vagyok nagyon megelégedve vele. De ez is, mint minden technika tökéletesítésre vár. Ki kell kísérletezni , hogy hány percig szárítsam a csipkét és milyen hőfokon. A fénykép sem sikerült jól, ma ilyen napom van.
Diótortám receptjét itt olvasatod:
Diós piskóta:
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 15 deka darált dió
- 30 deka porcukor
- 2 ek baracklekvár
- 9 ek víz
- 1 csomag sütőpor
A tojások sárgáját a porcukorral kikeverem, hozzáadom a vizet, a lekvárt, végül a sütőporral elkevert lisztet és a felvert habot. 150 fokon sütöm tűpróbáig.
Diókrém:
Hozzávalók:
3 dl tej
1 csomag vanília ízű pudingpor
15 dkg porcukor
10 dkg darált dió
10 dkg RAMA
0,5 dl rum
1 vaníliás cukor
A tejet a pudinggal és a cukor felével felfőzzük. Ha felforrt, hozzáadjuk a diót. Ezzel együtt még 1-2 percig főzzük. A maradék cukrot kikeverjük a margarinnal , rummal ízesítjük, és az egészet összekeverjük.
A tortát lekentem vaj és porcikor 1:1 arányú keverékével.
Ezután unidec borítást kapott. Oldalára cukorfátyolt készítettem .
Szépséges lett :)
VálaszTörlésKöszönöm Millye!
VálaszTörlés