2013. augusztus 16., péntek
Első dobostortám
Ezt a tortát már régebben készítettem, most megosztom veletek a receptjét.
Hozzávalók:
A tésztához:
· 6 tojás, 12 deka porcukor, 12 deka liszt, 3 dkg margarin,
A doboskrémhez:
· 6 tojás, 20 dkg margarin, 1 vaníliás cukor,15 dkg porcukor,
· 10 dkg étcsoki·
A karamell tetőhöz:
1 kávéskanál margarin, 15 dkg kristálycukor, pár csepp citromlé, vaj a kés kenéséhez.
Sütőpapírból kivágunk 6 db 26 cm átmérőjű korongot,
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a margarint felolvasztjuk, kihűtjük, .A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a tojássárgákat pedig habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lisztet és a habot, a margarint. A papírkorongok tetejére simítjuk a masszát, és 220 fokon gyorsan kisütjük.
Ha kihűlt, ráhelyezünk egy 24 cm átmérőjű korongot és annak mentén körbe vágjuk.
Ezután elkészítjük a dobos krémet.
A tojásokat kikeverjük a porcukorral és a csokoládéval besűrítjük, majd kihűtjük. A margarint kikeverjük a vaníliás cukorral, hozzákeverjük a krémet. 5 lapot megkenünk krémmel, egymásra tesszük,és kicsit lenyomjuk. Bevonjuk a krémmel a torta oldalát is, és a hűtőszekrénybe tesszük.
Ezután következik a karamell tető elkészítése:
Egy lábasban felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot , citromlevet, megpirítjuk,majd rásimítjuk a hatodik lapra. Még melegen, vajjal megkent késsel 16 szeletre vágjuk Végül a torta tetejére illesztjük a karamell lapokat.
Jelen esetben én csak nyolc szeletre vágtam.
Én nagyon meg voltam elégedve vele, többször benéztem hozzá a hűtőbe. Az íze pedig feledhetetlen volt, a gyerekeknek is ízlett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése