Még forrón kiszedve az automatából.
Sikerült szert tenni a piacon 5 kiló uborkára. Igaz, hogy
nem a legkisebb méret, de jövő hétre ígértek kis méretűt is.
A következőképpen raktam el.
Természetesen alapos mosás után beletettem 0,7 dl-es
üvegekbe. A bögrés uborka receptjét
használtam fel hozzá kis változtatással, mert egész bors nem volt itthon.
A bögre 2,5 dl űrtartalmat jelent.
-
5 bögre víz
-
1 bögre cukor
-
1 bögre 20 % os ecet
-
5 deka só
A recept ír még kaprot, és szemesborsot is, de nekem nem
volt itthon bors, így helyette tettem koriandert és mustármagot.
A hozzávalókat összekevertem, a 11 db üvegbe ennek a mennyiségnek kicsit
több, mint a kétszerese ment . Hidegen ráöntöttem az uborkákra, az előzőleg
kiforrázott kupakokkal lezártam, és az automatában 90 fokon 30 percig
dunsztoltam.
Az üvegeket felcímkéztem utólag, jelöltem rajta a receptet,
hőfokot, dátumot és hogy mennyi ideig dunsztoltam. Ez irányadó lehet jövőre, ha
valamit változtatni akarok majd rajta.
2014.08.04.
Nyolc nap telt el, felbontottam egy üveggel, és az íze mennyei! Kicsit lehetne ropogósabb, de úgy tudom, ha tortát teszek bele, vagy meggyfa ágacskát, akkor nem puhul meg az uborka, jó ropogós marad. Legközelebb kipróbálom.(Haha , tortát írtam, és tormát akartam! )Tehát helyesen: Torma.
2014.08.04.
Nyolc nap telt el, felbontottam egy üveggel, és az íze mennyei! Kicsit lehetne ropogósabb, de úgy tudom, ha tortát teszek bele, vagy meggyfa ágacskát, akkor nem puhul meg az uborka, jó ropogós marad. Legközelebb kipróbálom.(Haha , tortát írtam, és tormát akartam! )Tehát helyesen: Torma.
Én is éppen "uborkáztam" a héten. Raktam kovászosat is télire, meg eceteset is. Ugyanígy dunsztoltam őket, mint te. Tavaly is így csináltam, és nagyon bevált.
VálaszTörlés