2014. július 31., csütörtök

Lecsó berakása, csirátlanítás befőzőautomatával




A nagybani piacon vettem ma paprikát. Úgy gondoltam, korai még berakni, hiszen drága még a paprika, nekem a kertben pedig nincs . Úgy gondoltam, ha kapok olcsón, akkor mégiscsak elkezdem az első adagot befőzni. Gyermekeimmel vásárolni mentünk , a szeptemberi iskolakezdéshez vettünk nekik farmereket és pólót.  Utána sikerült  olcsón megvenni a lecsó hozzávalóit.
 Így készítettem el.
-          6 kiló paprika
-          kb . 2-3 kiló paradicsom
-          kb. két kiló hagyma (ezt frissen ástam ki a kertből)
-          kb. fél liter olaj,
-          só és pirospaprika
A hagymát apróra vágtam, az olajon megdinszteltem, megszórtam pirospaprikával, majd beletettem a paradicsomot és a paprikát. Ez a mennyiség bizony csak egy óriási fazékba fért bele, én úgy hívom a nagysága miatt  ezt a fazekat, hogy lakodalmas fazék :)
Mikor puhára főtt , kiszedtem üvegekbe, és 90 fokon , 30  percig automatáztam. Nagyon finom, télen, amikor felbontok egy üveggel, teszek bele füstölt kolbászt és felvert tojással készre főzöm pár perc alatt. És ami a legfontosabb, hogy nincs benne tartósítószer!

Ebből a mennyiségből 12 db hétdecis üveg lett, és maradt a családnak vacsorára is.

1 megjegyzés: