2018. november 30., péntek
Diós zserbó, ahogy én készítem.
A tepsi mérete 20 cm x 33 cm.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 6 dkg porcukor
- 3 tojássárgája
- 1,2 dl tej
- csipet só
- 24 gr élesztő
- 3 gr sütőpor
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom a tejjel, majd belekeverem a tojássárgáját. A lisztes porcukrot elmorzsolom a margarinnal, majd a két összetevőt összekeverem. Ebből 5 kis gombócot formálok.
Egy kis gombóc súlya kb. 25 deka.
Egyenként kinyújtom egy zsírpapír , vagy sütőpapíron. Közben elkészítem a tölteléket.
A töltelékhez megdarálok 70 deka diót, hozzákeverek 30 deka kristálycukrot, egy citrom kezeletlen reszelt héját.
A tepsibe leterítem az első lapot. Erre lekvár megy, majd a dió negyed részét erre terítem rá. Ezt a műveletet még háromszor megismétlem, tetejére egy lap kerül. Hurkapálcával megszurkálom, majd 180 fokon, kb 50 perc alatt kisütöm.
Tetejére én ganache-t (ejtsd: ganázs) rakok. Fél deci tejszínben feloldok fél tábla étcsokit, és ezt még melegen a süti tetejére terítem. Lehet fehér csokival díszíteni.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése