Én így készítem a szezámmagos csirkemellet
Hozzávalók egy adaghoz:
- kb : fél kiló csirkemell
- 5 ek. liszt
- 4 ek. kukorica keményítő
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- víz
- só, bors
- szójaszósz
- olaj a kisütéshez
- 2 ek. méz
- 2 ek. cukor
- 1 ek. sűrített paradicsom
Az elkészítés menete:
A csirkemellet apró csíkokra vágom. .Elkészítem a páclevet, ami a következő:
1 tk. sót, 1 tk. borsot, 1 ek. kukoricakeményítőt és 1 ek. szójaszószt összekeverek, ebben meghempergetem a csirkemell csíkokat, kb húsz percig benne hagyom.
Ezután elkészítem a palacsintatésztát:
1 tojást, 5 ek. lisztet, 3 ek. keményítőt 1 teáskanál sót, 1 teáskanál szódabikarbónát és kb 1 deci vizet összekeverek.
Ebben meghempergetem a csirkemell csíkokat és forró olajban kisütöm.A kisütött csirkemellet papírtörlőre kiszedem és letakarom.
Ezután 2,5 kanál szezámmagot megpirítok a tűzhelyen, (vigyázz, hamar megég!)
Erre teszek pici olajat, 2 ek cukrot, 2 ek mézet, mellyel együtt lassú tűzön megkaramellizálom.Mehet bele 1 ek. paradicsompüré, 1 ek. csemege paprikakrém, 1 ek. szójaszósz, pici víz, 1 gerezd reszelt fokhagyma, kevés gyömbér, pici almaecet. Ebben meghempergetem a kisütött húsokat és még melegen tálalom.
Jó étvágyat annak, aki elkészíti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése