Amikor valami másra vágyom gasztronómiailag, mint ami a
megszokott, akkor gyakran keresgélek a neten, kutatok receptek után. Brassói
aprópecsenyét már régen készítettem, így most erre esett a választásom.
Régebben próbáltam elkészíteni, de előfordult, hogy nem olyan lett, mint
amilyet vártam, mert a receptben nem volt leírva minden részletesen. Vagyis, a
krumpli megpuhult túlságosan. Tehát a krumplit
kockára vágom, utána lecsöpögtetem, papírtörlőre téve szárítom kicsit.
Ezután forró olajba téve kisütöm. Így nem fog ellágyulni. Kb. másfél kiló
krumplit kockáztam fel. Ezután, vagy eközben elkészítem a húst. Apró kockákra
vágom, két kanál olajon megpárolom, teszek bele reszelt fokhagymát, borsot,
sót, köménymagot. Pici vízzel (kb. fél deci) felöntöm. Mikor puhára párolódott,
összekeverem a krumplival.
Jó étvágyat hozzá, akinek kedve szottyan elkészíteni!
Imádom. A szomszéd asszonyom nagyon finoman készíti. Nagy adagot, biztosan azért finomabb, mint az enyém. Mindig telefonál és megyek potyázni.
VálaszTörlés