2019. július 19., péntek

Kinder pingui torta lányom 30. szülinapjára




Megsütöm a piskótát az alább recept szerint, lehet kakaós piskóta is.
6 tojás, 22 deka finomliszt, 5 deka rétesliszt, 1 sütőpor, 1 dl tej, 1 dl olaj, 25 deka porcukor.
A tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, beleteszem  a tejet, olajat,lisztet, sütőport,  majd a tojások felvert habjával összekeverem. Ha kakaós piskótát készítek, akkor két ek. kakaót teszek bele és ugyanennyi liszttel kevesebbet adok hozzá.
Ezután elkészítem a tejszínes krémet.

Tejszínes krém:
5 dl tejszínt felverek, egy evőkanál zselatint langyos vízben elkeverek, hagyom állni pár percig, majd felforrósítom, kevergetve a felvert tejszínhez adom. Teszek bele még egy kanál mézet, ízlés szerint porcukrot, és valamennyi vaníliás aromát.
A piskótát 3 részre vágom, ráteszem a tortatálcára, köré csatolom a tortagyűrűt. Ez azért jó, mert a segítségével a tortát szépen meg lehet tölteni, egyenletesen.
A tejszínes krém negyedét rásimítom a tortalapra, erre teszem a csokis krém felét.

Csokis krém: 15 deka étcsokit felolvasztok mikróban, teszek hozzá, egy kanál olajat, 10 deka margarint. Elkeverem, és a közben lehűtött tejszínes krémre simítom. Újra beteszem pár percre a fagyasztóba. Ha megdermedt a csokiréteg, újra egy réteg tejszínes krémet teszek rá. Erre kerül a piskóta második lapja, majd újabb egy réteg tejszínes krém. Újra lehűtöm, megint csokiréteg, majd ismételt hűtés után tejszínes réteg, végül a harmadik része a piskótának.
A torta külsejét lekenem tejszínhabbal, elsimítom, ismét hűtöm.
Végül "csorgatásos "technikával " ganacheval díszítem. A ganache receptje:
fél deci tejszínt felforrósítok, ebbe kerül 5 deka étcsoki. Simára keverem. Én olyan tubusba szoktam tenni, mint amilyenbe a mustárt teszik. Metróban lehet kapni. Ebből szépen lehet a torta oldalára csorgatni. Tetejét lehet díszíteni gyönggyel, csokival, tejszínhabbal. A torta aljára díszítésnek tettem ismét csokit. Ez ganache tulajdonképpen, csak margarint tettem bele, így szépen megtartja a nyomócső mintáját.


Ez pedig egy Mazda 6 os akar lenni, és egy másik  Mancs őrjárat meséből.






 És aki szégyenlős, az hunyja be most a szemét.... lánybúcsúra készült.


Az elmaradhatatlan királyfi szelet és egy szülinapos.











1 megjegyzés: