2013. május 3., péntek

2013.05.03.
A közelmúltban 3 tortát készítettem. Ezeket mutatom meg  most. Kettő a nővérem unokáinak készült, egy pedig Viktória ballagására. Tejszínes túró , illetve tejszínes vörösáfonya töltelékkel.

A tejszínes túrókrém receptje :



Fél kiló tehéntúró
30 gr vaníliás cukor
100 gr porcukor
1 citrom reszelt héja
1 citrom leve
15 gr étkezési zselatin feloldva 1 dl vízben
3 dl növényi tejszín
A túróhoz hozzákeverem a  vaníliás cukrot, a porcukrot, belereszelem a citrom héját, belecsavarom a levét. Jól kikavarom , hogy ne legyen darabos. A zselatint az 1 dl  meleg vízben feloldom,kihűtöm, a tejszínt felverem, és ahhoz csurgatom. Tovább verem a habot , majd ha már kemény lesz, hozzákeverem óvatosan a túróhoz. Hűtőbe teszem, hogy a zselatintól a krém elérje megfelelő állagát. Dermedés után megtöltöm kívül-belül a tortát, majd burkolom. 
A torta méretéhez megfelelően többszörös adagot lehet készíteni.  

A másik torta a vörösáfonya krémmel töltött. A papagáj figura smartflex velvetből készült. Ez egy nagyon jó formázható, igen finom ízű anyag. 
Vörösáfonya krém receptje: 

Fél liter tejszínt felverek, adok hozzá két kisebb natúr joghurtot, plusz 1,5 dl áfonya szörpöt. Ezt Gála pudinggal sűrítem. Forró vízbe áztatott áfonya kerül a krémbe.  Ez  a krém tetszés szerint variálható más gyümölccsel is. Ha  csokoládé ízű Gála pudingport teszek  bele,akkor nem áfonyaszörp kerül bele, hanem meggy darabok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése