2013. május 9., csütörtök

Lajcsi szelet fehér csokival a tetején.

2013.05.09.

Általában tortákat sütök, most azonban egy egyszerű mezei süteményt készítettem, ennek a receptjét osztom meg veletek. Lajcsi szelet fehér csokival a tetején.Nem saját recept.

Recept a következő:


Hozzávalók a tésztához:
- 30 deka porcukor,
- 3 egész tojás,
- 3 ek méz ,
- 10 deka olvasztott margarin,
- 60 deka liszt,
- 3 ek Holland kakópor,
- másfél teáskanál szódabikarbóna
30 deka porcukrot, 3 egész tojást,3 evőkanál folyékony mézet, 10 deka olvasztott margarint,3 evőkanál Holland kakaót, másfél teáskanál szódabikarbónát összegyúrunk 60 deka liszttel, ha kemény lenne, kevés tejföllel lazítjuk. Négy lapot sütünk belőle.Figyeljük, mert hamar megég.

Töltelék:
 - 2 vanília puding 
- 6 deci tej
- 1 puncs puding,
- 3 deci tej
- 30 deka porcukor,
- 37,5 deka RAMA
 2 vaníliapudingot 6 deci tejben, az egy puncspudingot pedig 3 deci tejben megfőzöm. 30 deka porcukrot kikeverek a 37,5 deka RAMA-val.Ennek egyharmadához a puncspudingot, kétharmadához a vaníliás pudingot keverem.Ezzel megtöltöm a  lapokat. Ez is olyan süti, aminek puhulnia kell. Tetejére fehér csokit tettem. Nekem nem dermedt meg kellőképpen, mert 300 ml növényi tejszínt kevertem 30 deka fehér csokival.Azonban ha fehércsoki mázat akarok, abban az esetben több csoki kell a tejszínbe. Legközelebb erre vigyázok. Nagyon kiadós, finom sütemény lett belőle.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése