2015. január 2., péntek

Brassói aprópecsenye



Amikor valami másra vágyom gasztronómiailag, mint ami a megszokott, akkor gyakran keresgélek a neten, kutatok receptek után. Brassói aprópecsenyét már régen készítettem, így most erre esett a választásom. Régebben próbáltam elkészíteni, de előfordult, hogy nem olyan lett, mint amilyet vártam, mert a receptben nem volt leírva minden részletesen. Vagyis, a krumpli megpuhult túlságosan. Tehát a krumplit  kockára vágom, utána lecsöpögtetem, papírtörlőre téve szárítom kicsit. Ezután forró olajba téve kisütöm. Így nem fog ellágyulni. Kb. másfél kiló krumplit kockáztam fel. Ezután, vagy eközben elkészítem a húst. Apró kockákra vágom, két kanál olajon megpárolom, teszek bele reszelt fokhagymát, borsot, sót, köménymagot. Pici vízzel (kb. fél deci) felöntöm. Mikor puhára párolódott, összekeverem a krumplival. 
Jó étvágyat hozzá, akinek kedve szottyan elkészíteni!

1 megjegyzés:

  1. Imádom. A szomszéd asszonyom nagyon finoman készíti. Nagy adagot, biztosan azért finomabb, mint az enyém. Mindig telefonál és megyek potyázni.

    VálaszTörlés