2013. június 17., hétfő

Kinder pingui torta

2013.06.17.



Kinder pingui torta készült a konyhámban. Utoljára egy éve készítettem ilyet.A fényképezésről elfelejtkeztem, így már csak a 35 fokos kánikulában kicsit megolvadt  tortáról készítettem  képet.Figurakészítésben is kezdő vagyok.Azért remélem, hasonlít .
Most megosztom veletek az elkészítés mikéntjét.

Kinder pingui torta

Sütünk egy kakaós piskóta tortát. Először hat tojásos olajos-tejes-kakaós piskótát akartam sütni. Nem volt itthon csak négy tojás. Ekkor jutott eszembe, hogy ehhez a tortához elég a négy tojásos lap is, hiszen ebben három réteg krém lesz, így két vékony lap elegendő is hozzá. Lapozz vissza az olajos tejes piskóta receptemért.



Tejszínes krém:

5 dl tejszín (édes  növényi tejszín)
1 evőkanál zselatin 
1 evőkanál folyékony méz
1 kávéskanál vanília aroma

Csokoládés krém:

15 dkg csokoládé
10 dkg Ráma margarin / vaj
1 evőkanál víz
2 evőkanál olaj

Bevonat a tortára (Ez,  vagy a ganache)

20 dkg étcsokoládé
10 dkg Ráma margarin /vaj
3 evőkanál olaj
1 evőkanál víz
1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A krém hozzávalóit elfelezzük, és ezt is külön-külön készítsük el.
A zselatin felét beáztatjuk 3 evőkanál vízbe,  hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra melegítjük.
Közben felverjük a tejszínt kemény habbá, hozzákeverjük a kihűtött zselatint.
Lassan belecsorgatjuk a mézet, és  kemény habot verünk  belőle.
Az alsó lapot tegyük vissza a tepsibe, a krémet egyenletesen rásimítjuk . Ezután a hűtőbe kerül dermedni.

Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét (az egy ek. vízzel), majd adjuk hozzá a margarint és az olajat és jó alaposan keverjük el.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
 Újra tegyük a hűtőbe dermedni!

Amikor a csokis réteg megdermed, kikeverjük a tejszín másik felét, és azt is rákenjük.
Erre kerül a másik lap.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.
A torta tetejére csokimáz kerül.
Díszítés mindenkinek a saját fantáziája szerint. 
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése