2015. december 28., hétfő

Részt vettem a 26. blogkóstolón

Részt vettem a már hagyománnyá vált 26. blogkóstolón. Ezúttal a Parókia konyhájából című blog lett részemre kisorsolva. Hosszasan nézegettem a blogon a recepteket, hogy melyiket is válasszam. Csodás fotók és finom ételreceptek között barangoltam. Az én blogom inkább süteményekkel, tortákkal van tele, most mégis örültem, hogy egy olyan helyről kell válogatni, ahol az egytálételek vannak túlsúlyban. (Ne felejtsük el, hogy Karácsony után vagyunk közvetlenül, így semmiképpen nem akartam tortát sütni, és természetesen az is szerepet játszott választásomban,hogy az államvizsga kellős közepén ülök). Végül a sertéstokányra esett a választásom,hiszen a gyermekeim ezt nagyon szeretik, főleg, ha köretként nokedlit tálalok nekik hozzá. Édesanyám uborkasalátája került a menü mellé. Ezzel várom haza gyermekeimet, akik ma érkeznek haza Budapestről, a nagyobbik lányom családjánál voltak látogatóban. Családjánál, hiszen kis unokám már két hónapos.
Az elkészítés mikéntje:)
fél kiló sertéshús
apróra vágott vöröshagyma
fűszerek(só bors,pirospaprika)
és tejfel
Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsíron megdinszteltem, megszórtam pici pirospaprikával, az apróra vágott húst  ezen az ágyon megpirítottam, majd kevés víz társaságában megfőztem. Közben megfűszereztem,(mely fűszerek közül a bors dominált):) a végén tejfellel ízesítettem.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon megtisztelő, hogy ezzel az étellel várod a gyerekeket.Biztos finom lett, a fotó mindenesetre gyönyörű. Sok sikert az államvizsgához!

    VálaszTörlés