2017. augusztus 14., hétfő

2017. nyaralás Korfun

Időnként megszakítom gasztronómiai kalandozásomat egy -egy történéssel,ami egyfajta emlék marad a családunk számára.
Idén Korfun töltöttük szabadságunkat. Férjem és két kisebbik gyermekem jött velem. Már nagyon vártuk, a gyerekek már 92 nappal előtte jegyzeteltek a konyhában kifüggesztett "white" táblára, bőszen ellenőrizték a napok múlását.
És igen, hamar eljött az indulás időpontja, sajnos, így suhan el a nyár is.
Debrecenből indultunk,ismét az Unitravel géppel.
A szállásunk Messonghiban volt, a Yannis apartmanban. Már előre féltünk a csalódástól, kíváncsiak voltunk az apartmanra. Az apartman minden várakozást felülmúlt azonban. Tiszta, kényelmes apartmant kaptunk, a szükséges dolgokkal fel volt szerelve. Az idegenvezető egy nagyon szimpatikus egyszerű nő volt. 
A szállás mellett folyik el a Messonghi folyó. Több tengerpartrészt meglátogattunk. Néhol homokos, néhol nagyobb kővel kirakott partokon gyalogoltunk. Két napra autót is béreltünk, hogy kicsit távolabb is szét tudjunk nézni.Az autót én vezettem nyaralásunk alatt, amire külön büszke is voltam, hiszen idegen környezetben, szokatlan felszereltségű autóról volt szó.

Szerettünk volna főzni is, azonban ez elég nehézkes, mivel alapanyagot igen nehéz beszerezni Egy autós barangolásunk során találtunk rá egy húsboltra, ahol igen kis választékot két kiló disznóhús, két darab mellfilé, és pár csirkeaprólék képviselte.
Egyik nap elindultunk , hogy megnézzük a Sissy kastélyt. A kastély egy hegyen van. Itt a hegy aljában hagytuk az autót, és gyalog mentünk fel.A távolság mindössze vagy 3-4 km, azonban ez a 37 fok melegben  igencsak próbára tett minket.
Itt már lefelé igyekszünk a hegyről.

A tengerparton is készültek képek, valamint befizettünk egy fakultatív kirándulásra is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése