2013. november 4., hétfő

Blogkóstoló 12. forduló - Gnocchi a Takarékos konyha című blogból



Blogkóstoló 12. forduló



Csak ma reggel tudtam meg, hogy én is részt veszek a blogkóstoló 12. fordulójában. A Teller cake blogon olvastam , nekem az a feladatom, hogy a Takarékos konyha című blogból főzzek valamit, és az általam elkészített ételt fényképpel  ellátva  szerepeltessem a blogomban.
Szétnéztem a nekem kisorsolt blogban és azonnal megakadt a szemem a Gnocchi nevű sajtos ételen, amit sajtmártással és bacon szalonnával készített el a blog szerzője.
Azért esett a választásom eme ételre, mert egyik nap az angol tanfolyamon szó esett  arról, hogy vajon milyen étel is lehet a Gnocchi? Na, hát akkor legalább most megtudom. Ja, és nem mellékesen a családom szereti a sajtos, tejfeles, baconos ételeket.  A blogban nem szerepel , hogy milyen tésztával kell ezt elkészíteni. Így nekem makarónira esett a választásom, mert családom minden tagja a makarónit minden mennyiségben el tudja fogyasztani. 

Gnocchi

Először elkészítettem a mártást:
Hozzávalók:
3 ek olaj, kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. liszt, fél deci tej, 1 ek tejföl, só, őrölt bors, apróra vágott petrezselyem, 5 deka reszelt sajt és 5 deka bacon szalonna.
Elkészítés:
Az olajat megforrósítottam, beletettem a vöröshagymát, fokhagymát, majd amikor kicsit dinsztelődött a hagyma, megszórtam a liszttel, és még egy kicsit együtt pirítottam vele. Ezután került bele a tej, a tejfel, a petrezselyem, végül a reszelt sajt, só bors. Amikor besűrűsödött, levettem a tűzről és a forró, éppen kifőtt tésztára tettem ezt a mártást. A legvégén tettem rá még egy kis plusz tejfelt,(mert az én gyermekeim szinte mindent tejfellel esznek-még a tejfelt is) és az apróra vágott, pirított bacon szalonna.  
Nagyon finom volt, köszönjük a receptet Takarékos konyha!!!

2 megjegyzés:

  1. Nahát Ildikó! Azt hittem, valami tortát választasz, amit aztán egyedi kivitelezésben adsz közre.
    De mivel nemcsak tortával éál az ember (meg a család), jó választás volt ez a tésztás étel, az ilyeneket mi is szeretjük.
    Meglepődve olvasom, hogy te még angolra is jársz?
    Hogy fér ennyi minden az idődbe?
    Valahol protekciód lehet, és a Te napod több mint 24 órából áll? :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Marisz!
    Azért választottam ezt az ételt, mert későn tudtam meg, hogy én is részt veszek ebben a játékban, így egy nap alatt kellett összehozni valamit. Nem akartam csalódást okozni, ha már jelentkeztem. Így , amikor reggel értesültem , hogy én is rész veszek benne, délutánra gyorsan összerittyentettem.Így ebédre meg is volt.

    VálaszTörlés