2014. március 10., hétfő

Tortanap lesz a gyermekeim iskolájában - téma: Március 15.




 A gyerekek által készített virágok.

Gyermekeim iskolájában már harmadik alkalommal rendezik meg a tortanapot. Ezen a napon minden osztály kap egy piskóta lapot. A gyerekek fantáziájára van bízva a díszítés. A téma mindig adott: Március 15.
Arra gondoltam, megtanítom az egyik kislányt beburkolni a tortát. De hamar el is vetettem a gondolatot, mivel nem lesz idő dermeszteni a tortát, így pedig még nekem is nehéz lenne –hűtés nélkül - bármilyen burkolás.
Azután arra gondoltam, majd a színekkel fogunk hatást elérni. Viszont hamar rájöttem, a téma adott, így a színek is: piros-fehér –zöld.  Nos tehát olyan virágokat fognak készíteni,ami ebből a 3 színből áll, többféle méretben.
Idén a kisfiam osztályából –hatodikosok-eljött néhány vállalkozó szellemű lány, hogy megmutassak nekik pár fogást, aminek majd hasznát veszik a tortanapon.
Először a tejszínhab felverését mutattam meg nekik mixerrel. Hogyan tudja felverni úgy, hogy ne okozzon társának, vagy magának sérülést, ne legyen tejszínhabbal szennyezett a ruhája.  Kiosztottam a feladatot, hogy minél zökkenő mentesebben menjen majd a munka, hiszen nem sok időt kapnak a torta megtöltésére és dekorálására. 
A krém nutellás-mascarponés-tejszínhabos lesz. Egyik lány összekeveri a nutellát a mascarpone sajttal, a másik felveri a tejszínhabot, a harmadik végül összekutyulja az egészet és megtölti a zsákot.
A következő feladat tehát: a krémet bekanalazni a nylon zsákba, amivel a tortát majd megtöltik.
Ezután a tortaburkoló masszát színeztük az ünnep színeire: piros, fehér és zöld masszát készítettünk.  Mivel nem volt annyi gumikesztyűm itthon , bizony nehezen tudtuk lemosni utána a kezükről az ételfestéket.
Elővettem a sok kis mintázó, tortadekoráló eszközömet, és apró virágokat készítettünk. A virágok elkészültek. Készítettünk még két fehér galambot is a tortára, a szabadság jelképeként.  Hagyjuk még száradni, majd a tortanapon elviszik , hogy ezzel díszítsék  a tortát.A lányok nagyon lelkesek voltak, remekművek készültek.  Remélem, hogy  hasznát veszik az itt látottaknak és megnyerik a tortadíszítő versenyt.

1 megjegyzés:

  1. Drukkolok a csapatnak, hogy nyerjék meg a versenyt! Ezekkel a mutatós díszekkel biztosan sikerük lesz! :)

    VálaszTörlés