2016. október 7., péntek

Kókuszos szelet meggyel


A sütemény elkészítéséhez egy 34-szer 24 cm-es tepsiben sütöttem meg  a lapokat, majd abban is töltöttem meg a krémmel.

Hozzávalók a tésztához: 
- 6 tojás
- 22 deka liszt,
- 30 deka porcukor,
- 2 dl olaj
- 3 dl tej,
- 7 deka holland kakaópor,
- 1 vaníliás cukor,
- 1 sütőpor,

A tojássárgákat elkeverjük robotgéppel a porcukorral, beleadagoljuk a tejet, olajat, lisztet, kakaót ,vaníliás cukrot és a sütőport. A masszát két részre osztjuk, és szilikonos zsírpapírral bélelt tepsiben kisütjük 180 fokon . Kb. 2 -szer 15 perc alatt.
Közben elkészítjük a krémet.

Hozzávalók: 
- 15 deka fehér csoki,
-  3,5 deci tej,
- 12 deka kókuszreszelék,
- 2 tojássárgája,
- 15 deka porcukor,
- 3 dl habtejszín,
- fél üveg meggybefőtt,
 - 1 teáskanál étkezési kukoricakeményítő,
 - 1 tasak(20 gramm) zselatin

A krém elkészítésének menete:
A tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral, hozzákeverjük a keményítőt és a vaníliás cukrot.
A tejbe keverjük a kókuszreszeléket, lassú tűzön felfőzzük, majd belekeverünk 15 deka fehér csokit. Ha elolvad, levesszük a tűzről, kihűtjük. A zselatint feloldjuk pár evőkanál vízben és belekeverjük a krémbe. A tojássárgájás keverékkel ezt összekeverjük. Hűtőbe tesszük. Ha kihűlt, összekeverjük 3 deci felvert tejszínhabbal. Újra tegyük a hűtőbe kb. 20 percre, de figyeljük, ne dermedjen teljesen meg Ezután abban a tepsiben, amiben megsütöttük, megtöltjük a süteményt Alulra kerül az egyik kakaós lap, erre megy a krém egyik fele A krémet sűrűn megtűzdeljük lecsöpögtetett meggybefőttel. Erre megy a másik kakaós lap, majd szépen eloszlatjuk a tetején a krém másik felét Vaníliás cukorral elkevert kókuszreszelékkel szórjuk meg. Ha kellően megdermedt a hűtőbe, lehet szeletelni.

Eredeti receptet a ketkes.com oldalon találtam. Sajnos, az eredeti recept nem írta, hogy mekkora tepsiben kell sütni, így a  sütim lapjai vastagabbak lettek. Úgy látom, elbír egy nagyobb tepsit is. A benne lévő meggy miatt szeletelés előtt jobban ki kell dermeszteni.
Sajnos, nem ehetek belőle, mert a Regenor diétát tartom, pedig imádom a kókuszos sütiket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése