2013. május 17., péntek

Kosárlabda és palánk oroszkrém- csoki ízben.

2013.05.17.
Kosárlabdát még nem készítettem,most itt volt az alkalom.A labda csokoládé ízű, a palánk oroszkrém ízesítést kapott.
Az oroszkrém torta receptjét itt megosztom veletek. :

Hozzávalók a krémhez :

  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg rumba áztatott mazsola
  • 6 dl tejszín
  • 5 tojás
  • 3 dl tej
  • 3 dkg zselatin
  • fél rúd vanília
 A tojásokat a tejjel, a cukorral, a vaníliával gőz fölött verd sűrűre. A zselatint olvaszd fel forró vízben, szűrd át,hogy ne legyen csomós és keverd azt is a vaníliás masszához. Ha levetted a tűzről  addig kevergesd, míg ki nem hűl, de vigyázz, hogy még ne dermedjen meg. A felvert tejszínhab felét add hozzá, és kend meg a piskótalapokat. Szórd meg  rumos mazsolával. A tortát vond be kívülről is a hab másik felével(a díszítő habhoz  szoktam adni egy zselatinfixet )és tedd néhány órára hűtőbe, hogy megdermedjen.,- ebben az esetben formatortáról volt szó, így unidec borítást kapott, nem a tejszínhabbal vontam be.



2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon profi kivitelezés; biztosan nagyon tetszett az Ünnepeltnek!

    VálaszTörlés