2014. július 9., szerda

Torta mascarponés eperkrémmel és eperdarabokkal

 



Ma egy hirtelen ötlettől vezérelve epertortát sütöttem. Semmi díszítésre nem gondoltam, csak valami édességre vágytam. Talán annak megünneplése alkalmából, hogy sikerült a felvételi az ápoló mesterszakra. Bár a ponthatárokra még várni kell július végéig., de maximális pontszámot kaptam. 

Szóval a torta: 
Először kisütöttem a sima kerek tortalapot a szokásos piskótámat sütöttem meg, majd kikevertem a tortakrémet.
Eperkrém:
Hozzávalók:
-500 dkg mascarpone
- 500 dkg fagyasztott eper turmixolva,, ízlés szerint cukor,
-kicsi citromlé
- 400 ml tejszín
habfixáló

Elkészítés menete.
A mascarponét elkeverem botmixerrel, ehhez teszem hozzá az ízlés szerinti cukrot,, citromlevet, zselatin fixet., epret. Majd a felvert tejszínhabot (mibe szintén tettem 2 kis zacskó habfixálót, összekeverem  a mascarpones eperrel. A tortába töltéskor bőven eperdarabokkal szórtam meg. 
Behűtve igazi kánikulai csemege.


És két torta, amivel elmaradásom volt.A hangjegyek és a traktor:


2 megjegyzés:

  1. Ilyesmi epertortát én is sütöttem már, nagy sikere volt.
    Gratulálok a sikeres felvételidhez!

    VálaszTörlés