2014. július 7., hétfő

Gyrostál akokidli módra tzatziki mártással


Ma gyrostálat készítettünk közösen  ebédre gyermekeimmel.  Eleinte a mártást nagyon gyanakodva figyelték, hiszen a kaprot, amit beletettem, nem nagyon szeretik, aztán a kóstolásnál nagyon odavoltak érte. Kollektív munka volt, ők aprították a zöldséget hozzá.
Hozzávalók a mártáshoz: 

- két kis natúr joghurt,
- fél kígyóuborka kockára vágva,
- két kis gerezd fokhagyma lereszelve,
- egy kis kapor apróra vágva,
- egy fél ek. olaj,
- só, bors,
- egy ek. frissen csavart citromlé.
A hozzávalókat összekeverjük, és a hűtőben lehűtjük.
Elkészítése:

60 deka csirkemellet vékony csíkokra vágtam, beleforgattam gyros fűszersóba. Ebben hagytam állni vagy 15 percet, majd kevés olajban kisütöttem. pici sóval megszórtam.Ha valaki szereti, tehet rá egy kis majorannát is.
Egy kg mirelit hasábburgonyát kisütöttem, papírtörlőre kiszedtem, hogy az olaj nagy részét eltávolítsam róla.
 Lila hagymát és a két fej paradicsomot kockára vágtam.

Elővettem egy nagyobb porcelán tálat, és erre rétegeztem sorba a hozzávalókat. Hasábburgonya, hagyma, paradicsom, tzatziki mártás, erre még egy sor került. Az íze fenomenális volt.
Hamarosan ismétlésre kerül sor. Ez a mennyiség annyira bőséges volt, hogy vacsora is ez lesz.




1 megjegyzés: