2014. augusztus 2., szombat

A gőz ereje




Blogomban nemcsak a sütés –főzés terén elért tapasztalataimat osztom meg veletek, néha találhatók benne szösszenetek a családunk életéről, háziállatainkról.
Most azonban a háztartásról fogok írni,ezzel kapcsolatban egy szuper kis masináról, ami megkönnyíti a  mindennapokat azáltal, hogy könnyebbé teszi a takarítást. Nem reklámot akarok ennek a kis készüléknek csinálni, hanem megmutatni, mi mindent lehet vele csinálni egy háztartásban. Két éve kb. vettem egy kis gőzölő készüléket . Kapható  többféle minőségben és áron.  Elsősorban akkor tesz nekem jó szolgálatot, amikor a hűtőt takarítom. Mindig ionizált vizet teszek bele, hogy elkerüljem a vízkőképződést a készülékben.
A hűtő jegének leolvasztása ezzel gyerekjáték, azontúl, hogy hamar elkészülünk vele,  a forró gőz a szagokat is semlegesíti. Rövid idő alatt  egy patyolattiszta hűtőgépet kapunk.Csak papírtörlő és ionizált víz szükséges hozzá. Az utóbbit 5 literes kiszerelésben tudunk venni nagyobb áruházakban.
Következő bevetési terület az ablaktisztítás. A forró gőzzel pillanatok alatt tisztítható ablak , ajtó. Már csak le kell törölni a vizet egy papírtörlővel, és el is készültünk vele.
Egy másik kiegészítő felcsavarozása után a wc kagyló fertőtleníthető vele. A szagokat elűzi, a kagylót tisztává varázsolja. és mindezt vegyszer nélkül!!!
 Csempe, mosogató  elérhetetlen helyei, padló, mosógépnek a mosószertartó doboza pillanatok alatt tiszta lesz.
Mindezt azért osztom meg veletek, mert hiszem, hogy a mai világunkban is lehet minimalizálni a káros fertőtlenítő szereket a háztartásban, vegyszerek nélkül, forró gőzzel is lehetséges a takarítás. A befőzőautomatámat is azért szeretem, mert azáltal is száműzhetem a tartósítószereket a konyhámból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése