2016. április 28., csütörtök

Feketeerdő- Torta férjem 54. szülinapjára


Férjem jobban kedveli a tejszínnel díszített tortákat, így most erre esett a választásom. Ízesítése feketeerdő.  Legközelebb lehet majd jobban díszíteni, kis fehér csoki, esetleg többféle gyümölcs, több csoki díszítés. Most ennyire volt időm. Boldog születésnapot kívánok szeretettel!
A recept:
Sütök egy olajos tejes piskótát, amely receptje a blogomban megtalálható. Ha érdekel, használd a blogomban a betűrendes keresőt.
A feketeerdő  krém elkészítése:
2 üveg meggyről leöntöm  levet, kimérek belőle 4,5 dl-t. (ez majdnem annyi)
A meggylevet összekeverem 2 főzős vaníliás pudinggal, majd kis lángon besűrítem.  Teszek bele, 2 teáskanál őrölt fahéjat, Amikor már sűrű, leveszem a tűzről, beleteszem a meggyet., valamint 9 deka margarint. Ezt kihűtöm, majd tortadekoráló zsákba teszem.  7-8 dl tejszínt felverek, édesítem, ezt is dekoráló zsákba teszem. Megtöltöm a tortát  úgy, hogy körönként váltom a tejszínt és a meggyes masszát. Én még díszítés előtt be szoktam tenni a hűtőbe, a tetejére teszek nehezéket, hogy szépen lenyomódjon. Díszítéshez előveszem a maradék tejszínhabot, körbekenem a tortát, a tetejét.
A díszítést egy tortás ismerősömtől lestem el egy közösségi oldalon.
20 deka 52 % os csokit felolvasztok 2 dl tejszínben. Kihűtöm, és a torta oldalára öntöm szép lassan, a tortát forgatva, hagyom, hogy részben végigcsurogjon az oldalán. Ezután kiskanállal a torta szélétől csíkokat húzok bele a torta közepe felé.Ezután lehet díszíteni csokiba mártott eperrel, mehet esetleg még fehér csokiból díszítés az eper felületére, ami most nálam lemaradt, vagy egyéb gyümölcs zselatinba mártva.
Jó étvágyat annak, aki elkészíti. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése