2013.06.29.
Gesztenyekrémes tortát készítettem. A képet a tetejére kézzel festettem. Gyakorlás volt ez , egy kis bevezető festés, ugyanis arcképet próbálok legközelebb festeni. Ceruzával már gyakorlottabb vagyok az árnyalásban, de az ételfesték nem úgy viselkedik, mint a grafit. Ezért gyakorolgatok. A torta oldalára egy újfajta díszítést találtam ki. Egész jól mutat az oldalán.
Itt a másik macsek:
És a torta oldala:
2013. június 29., szombat
2013. június 17., hétfő
Kinder pingui torta
2013.06.17.
Kinder pingui torta készült a konyhámban. Utoljára egy éve készítettem ilyet.A fényképezésről elfelejtkeztem, így már csak a 35 fokos kánikulában kicsit megolvadt tortáról készítettem képet.Figurakészítésben is kezdő vagyok.Azért remélem, hasonlít .
Most megosztom veletek az elkészítés mikéntjét.
Kinder pingui torta
Sütünk egy kakaós piskóta tortát. Először hat tojásos olajos-tejes-kakaós piskótát akartam sütni. Nem volt itthon csak négy tojás. Ekkor jutott eszembe, hogy ehhez a tortához elég a négy tojásos lap is, hiszen ebben három réteg krém lesz, így két vékony lap elegendő is hozzá. Lapozz vissza az olajos tejes piskóta receptemért.
Kinder pingui torta készült a konyhámban. Utoljára egy éve készítettem ilyet.A fényképezésről elfelejtkeztem, így már csak a 35 fokos kánikulában kicsit megolvadt tortáról készítettem képet.Figurakészítésben is kezdő vagyok.Azért remélem, hasonlít .
Most megosztom veletek az elkészítés mikéntjét.
Kinder pingui torta
Sütünk egy kakaós piskóta tortát. Először hat tojásos olajos-tejes-kakaós piskótát akartam sütni. Nem volt itthon csak négy tojás. Ekkor jutott eszembe, hogy ehhez a tortához elég a négy tojásos lap is, hiszen ebben három réteg krém lesz, így két vékony lap elegendő is hozzá. Lapozz vissza az olajos tejes piskóta receptemért.
Tejszínes krém:
5 dl tejszín (édes növényi tejszín)
1 evőkanál zselatin
5 dl tejszín (édes növényi tejszín)
1 evőkanál zselatin
1 evőkanál folyékony méz
1 kávéskanál vanília aroma
Csokoládés krém:
15 dkg csokoládé
10 dkg Ráma margarin / vaj
1 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
Bevonat a tortára (Ez, vagy a ganache)
20 dkg étcsokoládé
10 dkg Ráma margarin /vaj
3 evőkanál olaj
1 evőkanál víz
1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A krém hozzávalóit elfelezzük, és ezt is külön-külön készítsük el.
A zselatin felét beáztatjuk 3 evőkanál vízbe, hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra melegítjük.
Közben felverjük a tejszínt kemény habbá, hozzákeverjük a kihűtött zselatint.
Lassan belecsorgatjuk a mézet, és kemény habot verünk belőle.
Az alsó lapot tegyük vissza a tepsibe, a krémet egyenletesen rásimítjuk . Ezután a hűtőbe kerül dermedni.
Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét (az egy ek. vízzel), majd adjuk hozzá a margarint és az olajat és jó alaposan keverjük el.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
Újra tegyük a hűtőbe dermedni!
Amikor a csokis réteg megdermed, kikeverjük a tejszín másik felét, és azt is rákenjük.
Erre kerül a másik lap.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.
1 kávéskanál vanília aroma
Csokoládés krém:
15 dkg csokoládé
10 dkg Ráma margarin / vaj
1 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
Bevonat a tortára (Ez, vagy a ganache)
20 dkg étcsokoládé
10 dkg Ráma margarin /vaj
3 evőkanál olaj
1 evőkanál víz
1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A krém hozzávalóit elfelezzük, és ezt is külön-külön készítsük el.
A zselatin felét beáztatjuk 3 evőkanál vízbe, hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra melegítjük.
Közben felverjük a tejszínt kemény habbá, hozzákeverjük a kihűtött zselatint.
Lassan belecsorgatjuk a mézet, és kemény habot verünk belőle.
Az alsó lapot tegyük vissza a tepsibe, a krémet egyenletesen rásimítjuk . Ezután a hűtőbe kerül dermedni.
Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét (az egy ek. vízzel), majd adjuk hozzá a margarint és az olajat és jó alaposan keverjük el.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
Újra tegyük a hűtőbe dermedni!
Amikor a csokis réteg megdermed, kikeverjük a tejszín másik felét, és azt is rákenjük.
Erre kerül a másik lap.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.
A torta tetejére csokimáz kerül.
Díszítés mindenkinek a saját fantáziája szerint.
Díszítés mindenkinek a saját fantáziája szerint.
Jó étvágyat hozzá!
2013. június 14., péntek
Női mell torta
2013.06.14.
Torta 18 éven felülieknek
Tejszínes citromtortát készítettem. A formája női mell alakú.
Az alap tortát szív alakú tortaformában sütöttem meg. A mellhez két jókora
cserépből készült csészét választottam, ami bírja a sütés hőfokát. Ezúttal nem
hat tojásból kevertem ki a piskótát, hiszen a mellformához plusz három tojásos
kell, így másfél adagot kavartam az előzőekben leírt olajos-tejes piskótából.
Lapozz vissza, ha tudni akarod a receptet. Tehát , kilenc tojásból piskóta
kikeverése, aminek a kétharmadát a szív alakú formába, a maradék egyharmadot
pedig a két csészébe egyenlően elosztva tettem. Szépen kisültek a piskóták,
felszeleteltem, majd elkészítettem a tejszínes-citromos krémet hozzá.
Tejszínes –citromos krém:
Fél liter növényi tejszínt
kihabosítok, hozzáadom két citrom reszelt héját, levét, majd két kis natúr
joghurtot,tetszés szerint porcukrot. Végül teszek bele 1 db Gála főzés nélküli
pudingport. Ez azért kell, hogy a hab ne essen össze, legyen tartása. Habzsákba
teszem és megtöltöm vele a tortát. Ugyanígy teszek a „mellekkel” is. Elhelyezem
a szív formán a két kisebb halmot. Ezután a hűtőbe teszem dermedni, legalább
két órát, de az se baj, ha egy éjszakát. Majd lekenem vajkrémmel, ami igazából
a margarin és a porcukor egy-egy arányú keveréke.
Most következik a burkolás. Elő a készen vásárolt unidecet a
hűtőből- akinek van kedve, gyúrhat fondantot is- , színezem ételfestékkel , hogy bőr színe legyen, kinyújtom és a tortára helyezem. Elsimítom a
ráncokat különös tekintettel a „mellekre „ is.Fehér melltartót készítek hozzá csipkemintával.
A „mellbimbó” helyére airbushhal fújok barna ételfestéket. Már csak a 18
as karika van hátra, mivel 18 éves az ünnepelt. Isten éltesse!
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)