Először a süti tésztáját készítettem el.
Hozzávalók: - - 10 dkg margarin,
- - 15 dkg kristálycukor
- - 2 evőkanál méz
- - 1 db tojás
- - 1 cs. sütőpor
- - fél kiló liszt
- - fél liter tej
A krém hozzávalói: :
- - 3 ek. kristálycukor,
- - fél liter tej
- - 2 csomag vaníliás cukor
- - 4 ek. búzadara
- . 25 deka margarin
- - 20 deka porcukor
Elkészítés:
Mikrohullámú sütőben kicsit megmelegítettem a mézet, margarint és a tejet és a cukrot. Hozzágyúrtam a tojást, sütőport és a lisztet. Egy nagyobb tepsi hátulsó felén 4 lapot sütöttem belőle.Vigyázni kell, mert hamar megég. Kb. 180 fokra vettem a sütőt.A krém elkészítése:
A tejben megfőztem a búzadarát a cukorral , vaníliás cukorral együtt. Kihűtöttem. Majd összekevertem a margarin - porcukor eleggyel, amit előzőleg simára kevertem.
A tészta összerakása:
Első lapot beletettem egy tepsibe. Erre kentem a krém felét. A második lapra lekvár került, majd a harmadik lapra újra a krém másik fele. A negyedik lappal befedtem. A tetejére mikróban olvasztottam egy tábla étcsokit két ek olajjal felmelegítve.Egy napot hagytam puhulni.
Mindig dermesszük hűtőben legalább pár órát szeletelés előtt, akkor lehet szépen felszeletelni.