Hozzávalók a kakaós laphoz:
. 12,5 deka liszt
. 12,5 deka porcukor
. 1 cs vaníliás cukor
. 4 tojás
. 1 k sütőpor
. 5 deka vaj
. 5 deka étcsoki
A vajat és a csokit olvasszuk fel mikróban. A porcukrot , vaníliás cukrot, a tojásokat kikeverjük habosra. Állandó keverés mellett hozzáadjuk az olvasztott vajat és a csokit. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a tojásos masszával összekeverjük. Kb. 25X35 cm es tepsibe szilikonos zsírpapírt teszünk, majd erre öntjük a kikevert masszát.
150 fokon, 20 percig sütjük.
Elkészítjük a túrós tölteléket.
Hozzávalók:
- egy kiló túró
- 40 deka porcukor
- vaníliás cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 4 deci víz
- citrom leve
3 dl habtejszín
20 gr zselatin+1 deci víz - ez kétszer ,(fele a túrós krémbe, fele a süti tetejére)
Elkészítés:
A pudingporokat felfőzzük a 4 deci vízzel, besűrítjük, kihűtjük.
A hideg vízben elkeverjük a zselatint, majd felforrósítjuk, amíg elolvad a zselatin, majd kihűtjük.
A túrót összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, citromlével, A kihűlt pudingot a túrós masszához adjuk apránként. A zselatinos kihűlt vizet a túrós pudingos töltelékhez adjuk.
A tejszínt felverve hozzá keverjük a krémhez.
A kisült, kihűlt lapra egyenletesen elosztjuk a túrós tölteléket, díszítjük ribizlivel, áfonyával.
A süti tetejére szintén zselatinos keveréket öntsünk.Tegyük a hűtőbe dermedni. Nagyon tetszetős és finom sütemény.
A közelmúlt néhány tortája: