Még tart a karantén, így időmilliomos vagyok. Igyekszem hasznosan eltölteni, annyira beletemetkezem az aktuális napra választott hobbiba, (szintetizátoron való tanulás és scrapbookozás)vagy sütésbe, hogy csak azt veszem észre, már be is sötétedett. Ugye ezt hívják flow élménynek.
Már tegnap este elém került egy videó, ami a képviselő fánk sütéséről szólt. Eddig nem igazán sikerült a képviselőfánkom. Most biztos voltam benne, meg tudom csinálni.Éjfélre járt, így nem kezdtem azonnal bele, vártam reggelig. Kis adagot csináltam, így is lett belőle 15 db. A legolcsóbb sütemény és mennyei finom.
Hozzávalók a tésztához:
- 10 deka liszt
- 10 deka(1 deci )olaj
-10 deka (1 deci)víz
- kk. só, kk cukor
- 3 tojás
A vizet az olajjal felforralom, beleteszem a lisztet. kavargatom, kicsit pirítom. Mikor kész, beleteszem a robotgépbe, és elkezdem keverni-ezzel hűtöm is. Mikor már nem forró, mehet bele a tojás felvert sárgája, de apránként és közben keverni kell.
Tepsibe teszek szilikonos zsírpapírt, alatta kevés vízzel meglocsolom, kikenem. Habzsákba töltöm a tésztát, és kis halmokat nyomok belőle , nekem 15 db lett. Ha nagyobbakat akarunk, akkor 12 kis halmocskát készítsünk. Még ezután is bespriccelem vízzel. Erre azért van szükség, hogy jobban megnőjön a sütőben a gőztől.
200 fokon 20- 25 percig sütöm, majd leveszem a hőfokot 150 fokra és még szárítom 15 percig kb.
A sütőben hagyom kihűlni. Közben elkészítem a sárga , vaníliás krémet.
Hozzávalók:
- 60 gr vaníliás főzős pudingpor(másfél tasak)
- 4 dl tej
- 10 deka kristálycukor
- 2 tojás
vaníliás cukor, kb. 4 db.
5 deka kristálycukorral elkezdem felverni a tojásfehérjét keményre. Közben a tejet felforralom, beleteszem a kevés tejben elkevert 5 deka kristálycukorral elkevert tojást,besűrítem, kavargatva, oda ne égjen.
Ezután még forrón bekeverem pudingporos masszába a cukorral felvert tojásfehérjét.
Habzsákba teszem a sárga vaníliás krémet, és a félbevágott képviselőfánk aljába nyomok egy keveset. Ezután 2 deci tejszínhabot felverek kevés porcukorral, ezt is nyomózsákba teszem , díszítőcsővel és a sárga krém tetejére teszem . A végén befedem a kis kalapokkal. Mehet rá porcukor.
Jó étvágyat, ha valaki elkészíti.