Részt vettem a már hagyománnyá vált 26. blogkóstolón. Ezúttal a Parókia konyhájából című blog lett részemre kisorsolva. Hosszasan nézegettem a blogon a recepteket, hogy melyiket is válasszam. Csodás fotók és finom ételreceptek között barangoltam. Az én blogom inkább süteményekkel, tortákkal van tele, most mégis örültem, hogy egy olyan helyről kell válogatni, ahol az egytálételek vannak túlsúlyban. (Ne felejtsük el, hogy Karácsony után vagyunk közvetlenül, így semmiképpen nem akartam tortát sütni, és természetesen az is szerepet játszott választásomban,hogy az államvizsga kellős közepén ülök). Végül a sertéstokányra esett a választásom,hiszen a gyermekeim ezt nagyon szeretik, főleg, ha köretként nokedlit tálalok nekik hozzá. Édesanyám uborkasalátája került a menü mellé. Ezzel várom haza gyermekeimet, akik ma érkeznek haza Budapestről, a nagyobbik lányom családjánál voltak látogatóban. Családjánál, hiszen kis unokám már két hónapos.
Az elkészítés mikéntje:)
fél kiló sertéshús
apróra vágott vöröshagyma
fűszerek(só bors,pirospaprika)
és tejfel
Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsíron megdinszteltem, megszórtam pici pirospaprikával, az apróra vágott húst ezen az ágyon megpirítottam, majd kevés víz társaságában megfőztem. Közben megfűszereztem,(mely fűszerek közül a bors dominált):) a végén tejfellel ízesítettem.
2015. december 28., hétfő
2015. december 21., hétfő
2015. december 13., vasárnap
Fokhagymás pogácsa
A mai napon pogácsát készítettem egy kollegiális összejövetelre. Mivel vizsgaidő van, nemigen marad időm nagyobb lélegzetvételű süteményekre, mégis valami finomat akartam készíteni.Az olaj soknak bizonyult, így lágy lett a tészta, de már nem volt idő korrigálni.Meg is látszik pogácsa alakján.
Hozzávalók:
4 bögre sima liszt
2 bögre főtt krumpli
1 bögre olaj(nekem ez soknak bizonyult, elég kevesebb bele)
2 tojássárgája
5 kk só
1 bögre meleg tej, benne 1 csomag élesztő és kicsi cukor felfuttatva
Az összetevőket összekeverjük, én a kenyérsütő dagasztó részével kétszer kikevertem, kelesztettem, majd kisütöttem 250 fokon. Ezután megtöltöttem töltőcsővel a következő töltelékkel:
1 majonéz
15 deka trappista sajt reszelve
4-5 gerezd fokhagyma
2015. december 5., szombat
Pici unokám, Albert
Egy hónapja már, hogy megszületett unokám, Albert Marcell. A leggyönyörűbb kisfiú a világon!
Egyenlőre egy fotót teszek ide róla, ami a mai napon készült róla.
Ez pedig egy kicsit régebbi kép.
Egyenlőre egy fotót teszek ide róla, ami a mai napon készült róla.
Ez pedig egy kicsit régebbi kép.
Unoka látogatás előtt készült tortáim.Mostanában nincs időm a kedvenc időtöltésemre, a torták maradnak a vizsgák utáni időre.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)