Íme a recept:
Hozzávalók:
Piskóta :
60 gr tojáspor
240 ml víz
1 deci olaj
1 deci zabtej, vagy mandulatej
25 deka porcukor
30 deka liszt
1 sütőpor, kakaó.
A tojásport összekeverjük a vízzel,majd a porcukorral ,kakaóval, hozzáadjuk az olajat, zabtejet, majd a liszttel elkevert sütőport. Közben előmelegítjük a sütőt 160 fokra.
Kizsírozzuk, lisztezzük a tortaforma oldalát, az aljára szilikonos zsírpapírt teszünk.
Kb. 45 percig sütjük. Figyelem, ez törékenyebb, de kellő ideig sütve szép kerek lapot kapunk. Óvatosan kitesszük hűlni, majd kétfelé vágjuk.
Ezt a mennyiséget meg is lehet felezni, de akkor négy lapot sütünk a kettő helyett.
Csokikrém:
Hozzávalók:
1 csokipuding
3 dl zabtej, vagy más növényi tej.
20 deka porcukor
2 kanál kakaó, vagy 1 étcsoki
20 deka margarin. (Liga, Vénusz)
A pudingot a zabtejben megfőzzük,még melegen megy bele a csoki, vagy kakaó. A porcukrot kikeverjük a LIGA vagy Vénusz margarinnal,mielőtt összekeverjük, a pudingot hűtjük, különben ikrásodni fog.
Egy tortához legalább 3 ilyen adag kell.
A megtöltött tortát lekenem porcukor és margarin fele -fele arányú keverékével. Mikor már szép sima, tortaburkolót kap a torta. Mehet rá a díszítés.
És ez egy másik torta, mascarpones málnás fehércsokis krémmel, tetején eperrel .
A következő egy csokis -virággal a tetején, 80 szülinapra
Végül egy kalocsai hímzéses torta.
A legutóbbiak:Bing nyuszi...