2014. január 29., szerda
Plasztik csokit készítettem
Plasztik csokit készítettem egy közeljövőben készülő csokoládétorta díszítéséhez.
Hozzávalók:
- 12 deka 52 % os csokoládé
- 6 deka méz
van, aki keményítőt is tesz bele, én csak ecsettel poroztam rá a keményítőt, hogy kevésbé ragadjon.
Elkészítésének menete:
A csokit felolvasztom egy műanyag tálban a mikrohullámú sütőben, majd hozzáteszem a mézet.
Majd amikor már kevésbé ragad, kezemmel húzogattam, hogy a felesleges zsiradék eltávozzon belőle.
Amikor már nem ragad, lehet formázni ugyanúgy, mint az unidecet. Némelyiket gyönggyel díszítettem.
Lehet díszíteni a csokoládétortát vele.
2014. január 25., szombat
Feketeerdő torta cukorfátyollal és magnóliával
Feketeerdő ízesítésű tortát készítettem, ez a család egyik kedvence. Végre kipróbálhattam a fotózáshoz vásárolt talpas tortatálamat. Oldalára cukorcsipkét tettem, a receptjét itt találod. Tetejére magnólia került, amit drótos cukorvirág technikával készítettem. Igaz, készítettem még virágcsokrot cukorból, amiben jácintok, fréziák és rózsák is vannak, de mindig a tortát magam előtt látva döntöm el, hogy az adott virág illik e rá.
2014. január 17., péntek
Királyfi szelet
Királyfi szeletet készítettem.
A napokban találtam rá erre a receptre, gondoltam
kipróbálom. A tetejére szerettem volna a csokoládé transzferfóliával való
díszítést, de sajnos nem kaptam, így maradt a sima csokimáz. A receptje a következő:
8 tojásból kakaós piskótát
sütöttem .Ezt a lapot kihűlés után kettévágtam.
A középső laphoz 8 tojás fehérjét
30 dkg cukorral felvertem. A recept szerint hozzá kell adni 10 deka pörkölt
vagdalt diót, de nekem csak dejó volt itthon, így abból tettem 10 dekát.
Hozzáadtam még 15 dkg meggyet (levétől kicsavartam), 10 dkg lisztet és sütőport
lisztbe keverve.
Krém:8 tojás sárgáját+1 egész tojást 25 dkg
porcukorral gőz felett megfőztem jó sűrűre .A mikor kihűlt hozzáadtam 25 dkg
RAMA margarint.
Összeállítás:barna piskóta –krém-meggyes
lap-krém- barna piskóta.
Tetejére mehet csokimáz. Vagy a
transzferfóliával való díszítés. Legközelebbre beszerzek egyet.
Hirtelen felindulásban lett felszeletelve, még melegen, így látszik a képen is, hogy nagyon friss. Talán jobb lett volna várni a szeleteléssel egy napot.
2014. január 12., vasárnap
Akvárium tortám története
A baj ott kezdődött, hogy azzal a festékkel nem rendelkeztem, ami a víz színét, a képen lévő akvamarin (?)jelleget vissza tudná adni, Még kikeverni sem tudtam hasonlót, hiszen ha egy kis fehérrel dúsítottam a kéket, akkor eldugult az airbush pisztolyom. A gömb, ami a specialitásom, az szuper módon sikerült. Aztán rájöttem, hogy ekkora tortaalátéten nem mutat jól. Kisebbet kellett kreálni, de akkorra már kicsit megviselt lett a fényképezéstől a gömb alakú akváriumom.Ha nem láttam volna előzőleg azt az inspiráló gömb -torta akváriumot, akkor meg lennék vele elégedve.. A fotózáson is sok múlik . Sokat gondolkodtam, betegyem e a blogomba, mivel eddig minden tortám itt szerepel, ezért ez is ide kerül.
2014. január 3., péntek
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)