A facebokon sok - sok hasznos csoportot lehet találni, aminek ha tagjai leszünk, és meg is van az érdeklődés bennünk, akkor igen sok ismeretre tehetünk szert. Az egyik ilyen csoport a befőzőautomatások csoportja. Úgy segítenek ebben a csoportban egymásnak az emberek , hogy saját tapasztalataikat megosztják
egymással. Nincs türelmetlenkedés, nem osztják ki egymást az emberek, hogy "miért nem figyeltél",minden régi és új tagnak türelmesen válaszolnak a feltett kérdésre. Mint pl: mennyi ideig, hány fokon kell dunsztolni az egyes gyümölcsöket, zöldségeket. Eddig csak figyeltem , hogy mi mindent lehet dunsztolni: fasírtot,
húslevest, pörköltet. Ezeket is ki fogom próbálni hamarosan, hiszen milyen jó
buli csak levenni a spejz polcról egy üveg pörköltet a nokedlihez, és máris
kész az ebéd. Most egyik csoporttársam pirított káposztát dunsztolt az
automatával. Mi is szeretjük a káposztás kockát, de elég sok idő amíg minden
alkalommal lereszelem, megpirítom, így jött a magvas gondolat, egyszerre több
üveggel készítek. Csak módjával, hiszen ez csak kísérletes jelleg lesz, mindenesetre a mai napon kipróbáltam. Volt is ma segítségem, hiszen anyukám segített a befőzésben, így kilenc üveg magvalt meggyel , 8 üveg lekvárral és 3 üveg pirított káposztával lett nehezebb a spejzpolcom.
A pirított káposztát elkészítettem , egy részéből finom ebéd lett, 3 üveggel pedig kidunsztoltam. 90 fokon, 30 percig. Azért így, mert így egyszerre belefért a meggy mellé az automatába.Remélem, sikerült tartósítani. ha ez sikerrel jár, a pörköltet is kipróbálom.