Zita szelet á'la Tóthildi
Üdvözöllek a blogomban, ahol ma egy fantasztikus süteményreceptet osztok meg veletek. A Zita szelet á'la Tóth Ildi egy olyan sütemény, amelyet a sütés művészete és az édességek iránti szeretet ihletett. Ez a recept garantáltan elvarázsol majd mindenkit! Ennél jobban már csak a Királyfi szeletemet szeretem, amit szintén a blogomban találsz.
Hozzávalók a piskótához:
- 6 tojás
- 25 deka porcukor
- 25 deka liszt
- 1 sütőpor
- 1 deci tej
- 1 deci olaj
- 10 deka darált dió
Elkészítés:
1. Előkészületek
Mielőtt nekiállnánk a sütésnek, először is melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Ezt közben egy 25x38 cm - es méretű tepsit is béleljük ki sütőpapírral, hogy könnyebben kivehessük a süteményt a formából.
2. A piskóta elkészítése
Válaszd szét a tojásokat sárgájára és fehérjére. A tojásfehérjét tedd félre, majd egy mély tálban keverd össze a tojássárgákat és a porcukrot. Add hozzá az egy deci tejet, majd az egy deci olajat is, és alaposan keverd össze az összetevőket.
Egy másik tálban vegyítsd össze a lisztet a sütőporral, majd lassan add hozzá a tojásos keverékhez, és alaposan keverd el az egészet. Fontos, hogy ne maradjon lisztes darab a tésztában.Add hozzá a tojások felvert habját.
Végül jöjjenek a diók. A 10 deka darált diót szórd a tésztába, majd óvatosan keverd el, hogy egyenletesen eloszoljanak a diódarabkák.
3. Sütés
Öntsd a tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd helyezd be a forró sütőbe. Süsd 160 fokon körülbelül 30-35 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarna, és egy tűt, ha beleszúrsz, már nem ragad rá tészta.