A férjemnek a hétvégén születésnapja lesz, egyben barátnőm is meglátogat, délután pedig mi is megyünk látogatóba, így készítettem egy fehércsoki ízű tortát. A krém mennyisége egy 24 cm es tortába elegendő.
Fehércsokis krém:
- 2 doboz mascarpone
- 4 db fehér csokoládé
-5 dl tejszín
- ízesítéshez tetszés szerinti porcukor
- 1 zacskó expressz zselatinfix
A fehércsokit mikróban felolvasztjuk, mikor kihűlt, elkeverjük a két doboz mascarponéval. Felverünk porcukorral fél liter Meggle tejszínhabot, majd a kettőt összekeverjük. Teszünk bele egy expressz zseléfixet. Az ezzel töltött torta alkalmas burkolásra is, valamint nagyon finom intenzív fehércsoki íze van. Tehetünk bele gyümölcsöt. Én epret, vagy málnát szoktam kicsit felfőzni cukorral, majd apró kis kanálkával teszek a krém rétegeibe.