Túrós- tejszínes: fél kiló túrót elkeverek 15 deka porcukorral, egy citrom lereszelt héjával és levével, vaníliás cukorral, majd 4 deci felvert tejszínnel keverem össze. Ha burkolt tortába teszem, akkor főzés nélküli vaníliás pudinggal javítok a konzisztenciáján. Ez egy finom vaníliás feeliget is ad neki . Van, amikor a krém alá teszek baracklekvárt, a túrós krémre pedig sárgabarack befőtt kerül.
Nutellás krém:
35 deka nutellát kikeverek 35 deka
mascarponeval, majd ezt 3 deci felvert tejszínnel keverem el.
Diókrém:
Fél liter tejszínt felforrósítok, belefőzök 20
deka darált diót, vaníliás cukrot.Miközben kihűtöm,
beleolvasztok 20 deka fehér csokoládét. Egy éjszakára hűtőbe teszem, majd felverem robotgéppel.
Feketeerdő krém:
4,5 dl meggylé, 2 csomag vaníliás puding, 2 kk. fahéj, 4-5
ek cukor, meggy, 9 deka margarin.(ha ARO márkájú a puding, akkor elég 4,2 deci meggylé is.)
A meggylevet a pudingporral,cukorral, fahéjjal elkeverem, állandó keverés mellett felfőzöm,
Ha megsűrűsödött, mehet bele a meggy , ha hűlni kezd, mehet bele a margarin.
Még felverek 3 deci tejszínt, cukorral, és a két krémet felváltva teszem a tortába.
Oroszkrém:
15 deka cukor, 10 deka rumba áztatott mazsola, 3 dl tejszín,
5 tojás, 3 dl tej, 3 deka zselatin, vanília.
A tojásokat felverem a cukorral, a vaníliával, gőz felett
besűrítem. A zselatint kevés forró vízben felolvasztom, és ehhez a vaníliás
masszához keverem szűrőn keresztül. Tűzről leveszem, kevergetve kihűtöm. a felvert tejszínhabot
hozzáadom. Rumot is teszek bele.
After eight :
10 ml mentaszirup, 5,5 dl víz, 2 tasak tejszínízű pudingpor,
500 ml tejszín, 2 csepp zöld ételfesték.
A pudingport elkeverem a vízzel, felfőzöm, beleteszem a
mentaszirupot, ételfestéket, majd összekeverem a felvert tejszínnel.
Doboskrém:
7 tojás, 25 deka porcukor, 2,5 db Lidl kék csoki, plusz egy
gerezd főzőcsoki, 4 ek .kakaó, 50 deka margarin, 25 deka porcukor,
A tojásokat a porcukorral gőz felett besűrítem, beleteszem a
csokit,
kihűtöm. A margarint a porcukorral és a kakaóporral
kikeverem és ezt a kettőt összekeverem.Ez számomra stabilabb, mint a kiskukta doboskrémje, mert bizony előfordult, hogy az nem kellő konzisztenciájú lett.
Vörösáfonya és
citromkrém:fél liter tejszínt felverek, hozzáadok natúr joghurtot,
plusz áfonya szörpöt, vagy 3 citrom leve, plusz mehet bele vaníliás Gála puding. Ez fogja besűríteni, valamint egy finom vaníliás feelinget ad neki, amitől egyedi lesz. Plusz porcukor. (áfonyát forró vízbe áztatni előtte)
Raffaelló krém:
5 dl habtejszínt melegítek, kb 20 deka fehér csokit olvasztok
fel benne,majd kihűtöm. Felverem habbá, majd 25 deka mascarponét teszek bele, plusz 5 deka
porcukrot, plusz 10 deka kókuszreszeléket.
Kávé:
1 mascarpone
5 ek. porcukor
4 db instant kávé
2 ek forró víz
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás főzés nélküli pudingpor
250 ml habtejszín
A forró vízzel elkeverjük az instant kávét, hozzáadjuk a porcukrot, ehhez keverjük a mascarponet, majd a felvert tejszínt. Én teszek bele még sűrítésképpen egy vaníliás pudingport is, hogy elérje a kellő konzisztenciát.
Oreo
Egy nagy görög joghurtba elkeverek egy zacskó Horváth Rozi zselatint, majd mikróban melegítem. 250 - vagy 500 deka mascarponet elkeverek 25 deka porcukorral, és vaníliás cukorral, majd ezt a kihűtött joghurthoz keverem. Plusz megy bele még 5-6 deci tejszín, azonban ezt nem felverve adom hozzá, hanem ezzel együtt keverem. nem kell teljesen a kívánt állagra, hiszen megy bele az oreo keksz és ez is fel fog szívni valamennyi nedvességet belőle.
1 mascarpone
5 ek. porcukor
4 db instant kávé
2 ek forró víz
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás főzés nélküli pudingpor
250 ml habtejszín
A forró vízzel elkeverjük az instant kávét, hozzáadjuk a porcukrot, ehhez keverjük a mascarponet, majd a felvert tejszínt. Én teszek bele még sűrítésképpen egy vaníliás pudingport is, hogy elérje a kellő konzisztenciát.
Oreo
Egy nagy görög joghurtba elkeverek egy zacskó Horváth Rozi zselatint, majd mikróban melegítem. 250 - vagy 500 deka mascarponet elkeverek 25 deka porcukorral, és vaníliás cukorral, majd ezt a kihűtött joghurthoz keverem. Plusz megy bele még 5-6 deci tejszín, azonban ezt nem felverve adom hozzá, hanem ezzel együtt keverem. nem kell teljesen a kívánt állagra, hiszen megy bele az oreo keksz és ez is fel fog szívni valamennyi nedvességet belőle.
Tojáslikőrős:
3 deci rum
- 9 deci tej,
- 5 db pudingpor,
- 12 kanál cukor,
- Ezeket a hozzávalókat kis lángon besűrítem, amikor már elég sűrű, leveszem a tűzről és kihűtöm. Mehet bele még ízlés szerint vanília és rum aroma .
Keverhető hozzá tejszínhab és vaj is tetszés szerint.
Burkolt tortába is megfelelő.
- 9 deci tej,
- 5 db pudingpor,
- 12 kanál cukor,
- Ezeket a hozzávalókat kis lángon besűrítem, amikor már elég sűrű, leveszem a tűzről és kihűtöm. Mehet bele még ízlés szerint vanília és rum aroma .
Keverhető hozzá tejszínhab és vaj is tetszés szerint.
Burkolt tortába is megfelelő.
Fehércsokis-málnás:
- 15 deka fehér csokoládé
- fagyasztott málna
- 2 -3 dl tejszín felverve
- 25 deka mascarpone
A csokit felolvasztom, összekeverem a mascarponeval, majd ezt a masszát felvert tejszínnel lazítom, 2-3 decivel. A krémbe tegyünk fagyasztott málnadarabokat.