2013.03.21.
A tavaszt szerettem volna megidézni ezzel a tortámmal, hiszen az
elmúlt napokban hangosan csikorgatta a fogát a tél. Méteres hótorlasz
reggelre az ajtó előtt, autóban rekedt emberek,ez jellemezte az utóbbi
napok történéseit.
A tortát feketeerdő töltettel készítettem,ami családunk kedvence.Egy kis lüszterrel fújtam le, ez adja a csillogást a virágoknak.
Ez pedig egy étcsokis trüffellel töltött torta,kívül félig csoki borítással.
Az étcsokis trüffelkrém receptjét itt találod:
Hozzávalók:
-5 dl tejszín
-50 dkg jó minőségű csokoládé
-3 dkg vaniliás cukor
Elkészítés:
0,5 liter tejszínt felfőzünk 50 dkg csokoládéval. Botmixerrel eldolgozzuk, és hagyjuk kihűlni.Legalább 4 órát pihentetjük, hogy jó legyen a krém konzisztenciája. A pihentetett
trüffel krémet utána kihabosítjuk.
Ildi! Csodálatos, szépen kidolgozott mindkét tortád!
VálaszTörlésKöszönöm Marisz!!!
Törlés