2015. június 3., szerda
Eper tartósítása befőzőautomatával és a pókember
Hogy jön az eperbefőtt a pókemberhez? Úgy hogy ma ezeket készítettem a konyhámban.Két nappal ezelőtt volt a nyár első napja, már ha a naptár szerint nézzük. A kedvenc évszakom,főleg, hogy még az elején járunk. Az eper az első gyümölcs, ami a kertünkben érik,s Brigitta lányom kedvence. Ezért mindig szoktam eltenni a fagyasztóba, aminek a befogadóképessége véges, ezért most befőttként tartósítottam. Mint már írtam, nem teszek bele tartósítószert.
Eltevésének a módja a következő:
Az alaposan megmosott epret 7-8 decis üvegekbe teszem, ezekre 4 kanál cukrot tettem. Felöntöttem vízzel, légmentesen lezártam, majd az automatában , amiről már blogomban írtam, 75 fokon 25 percig dunsztoltam. Kihűlés után mehet a spájz polcra azonnal, nem kell meleg helyre tenni.
A pókember torta ízesítése fele részben tejszínes gesztenyés, fele részben pedig tejszínes citrom.
Tejszínes citrom krém:
- 4 dl tejszín,
- 1 nagy natúr joghurt,
- 2-3-4 citrom leve
- tetszés szerint porcukor
- és sűríteni a krémet vaníliás pudingpor(főzés nélküli)
Tejszínes gesztenyés krém:
-5 dl habtejszín
- 2 ek. porcukor,
- 50 deka gesztenye massza
- sűrítésre valamennyi főzés nélküli pudingpor
Az eperbefőtt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
köszi a befőtt receptet, ki fogom próbálni. én dzsemet főztem hétvégén, megosztom veled az én receptem http://glurl.co/befozok , gondoltad volna, hogy mintával is isteni?
VálaszTörlés