2017. március 3., péntek

Kenyérlángos


Az általam elkészített kenyérlángosnak több neve van, ha valaki tökipompos vagy langalló néven ismeri, az is helytálló.
Elkészítése:
 - 40 deka főtt krumpli
- 54 deka sima liszt
- 340 ml langyos víz
- 45 ml olaj
- fél teáskanál só,
- 90 ml langyos tejben, egy teáskanál cukorral felfuttatott 3 deka élesztő ,
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalóval összekeverjük.Egy lágy állagú tésztát kapunk.  A gáztepsibe vékonyan kiterítjük, és kb. 5 percet sütjük 230 fokon, alsó - felső sütésen. A teteje kemény legyen.
Ezután megkenjük fokhagymás tejfellel, teszünk rá aprított bacon szalonnát, apróra vágott lila hagymát, végül megszórjuk reszelt sajttal.Visszatoljuk a sütőbe.
Jó étvágyat. Én ezzel várom haza gyermekeimet az iskolából. Na, jó, készítettem még töltött káposztát is, az is kedvencük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése