2013.05.17.
Kosárlabdát még nem készítettem,most itt volt az alkalom.A labda csokoládé ízű, a palánk oroszkrém ízesítést kapott.
Az oroszkrém torta receptjét itt megosztom veletek. :
Hozzávalók a krémhez :
- 15 dkg cukor
- 10 dkg rumba áztatott mazsola
- 6
dl tejszín
- 5 tojás
- 3
dl tej
- 3 dkg zselatin
- fél rúd vanília
A tojásokat a tejjel, a cukorral, a vaníliával gőz fölött
verd sűrűre. A zselatint olvaszd fel forró vízben, szűrd át,hogy ne legyen csomós és keverd azt is a
vaníliás masszához. Ha levetted a tűzről addig kevergesd, míg ki nem hűl, de
vigyázz, hogy még ne dermedjen meg. A felvert tejszínhab felét add hozzá, és kend
meg a piskótalapokat. Szórd meg rumos mazsolával. A tortát vond be
kívülről is a hab másik felével(a díszítő habhoz szoktam adni egy zselatinfixet
)és tedd néhány órára hűtőbe, hogy megdermedjen.,- ebben az esetben formatortáról volt szó, így unidec borítást kapott, nem a tejszínhabbal vontam be.
Ez nagyon profi kivitelezés; biztosan nagyon tetszett az Ünnepeltnek!
VálaszTörlésIgen, Mártikám, ahogy mondod!!!:)
Törlés