2013. augusztus 16., péntek

Cékla télire

A céklát így tettem el télire .

Hozzávalók:
- 3 kg cékla
- 2 szál torma,(de el is hagyható)
- 3 dl 10% os ecet
- 20 deka cukor
- 2 ek só
- 1 kk köménymag
-  üvegenként késhegynyi tartósítószer

A céklát alaposan megtisztítjuk, puhára főzzük.
Meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. 
Két liter vízbe beletesszük a cukrot, sót, köménymagot, ecetet. Ezt felforraljuk, és a céklaszeletekre öntjük forrón. Ha rögtön fogyasztani akarjuk, akkor jól behűtjük. Ha télre akarjuk eltenni, akkor kihűlés után töltjük üvegekbe. Minden üvegbe kerül egy egy tormaszelet.   Az üvegek tetejére késhegynyi tartósítószert teszünk, majd vízfürdőben a forrástól számítva 10 percig gőzöljük.

Képek hamarosan.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése