Oroszkrém:
- 15 dkg cukor
- 10 dkg rumba áztatott mazsola
- 6 dl tejszín
- 5 tojás
- 3 dl tej
- 3 dkg zselatin
- fél rúd vanília
Feketeerdő
-
4,5
dl meggylé
-
2
csomag vaníliás pudingpor
-
2
kk fahéj
-
4-5
ek cukor
-
1
bő marék meggy
-
9
dkg margarin
A
meggylevet, a pudingot, a fahéjat és a cukrot felfőzzük állandó keverés
mellett. Ha megsűrűsödött, mielőtt levennénk a tűzről, beletesszük a meggyet.
1-2 kavarás után levesszük a tűzről, majd amikor hűlni kezd, belekeverjük a
margarint. Ezt a krémet rákenjük két tortalapra. Mindkettőre ráborítjuk a másik lapot. Így rögtön pihen a
hűtőben kb. egy órát. Hab: 6-8 dl tejszín, 5-6 habfixáló,(vagy zselatinfix) 5-6 ek porcukor
Csokoládé(kiskukta csokikrémjét használom):
- 4 tojás
- 200
g cukor
- 2
ek kakaó
- 100
g étcsoki
- -
rum ízlés szerint
- 200
g vaj
- Gőz
fölött a tojást és a cukrot felverjük, amikor már forró,beletesszük az
összetördelt csokoládét, kakaót, kikeverjük, lehűtjük. Vagy 4 órát hűl a
hűtőben, majd a szobahőmérsékletű lágy
vajjal kihabosítjuk.
Tejszínes gyümölcskrémek: vörösáfonya,(meggy,
citrom)
Fél liter tejszínt felverek, hozzáadok 1-2 kis pohár natúr
joghurtot,1,5 dl áfonya szörpöt, vagy öntetet. 1 Gála pudinggal besűrítem,
kerüljön a krémbe még forró vízbe áztatott áfonya is. Ha lágy, akkor Gála
puding megy még bele, ha híg, akkor szörp. Ha csokoládés Gálát használok, akkor
meggybefőtt leve és meggy kerül bele, akkor kimarad belőle a joghurt, de több
tejszínnel készítem. Citromkrémnél citrom leve és citrom reszelt héja kerül
bele.
Kinder pingui:
Tejszínes krém:
5 dl tejszín (édes Hulala növényi készítmény)
1 evőkanál zselatin (vagy 1 csomag zseléfix)
1 evőkanál folyékony méz
1/2 kávéskanál vanília aroma
Csokoládés krém:
15 dkg csokoládé
10 dkg Ráma margarin / vaj
1 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
5 dl tejszín (édes Hulala növényi készítmény)
1 evőkanál zselatin (vagy 1 csomag zseléfix)
1 evőkanál folyékony méz
1/2 kávéskanál vanília aroma
Csokoládés krém:
15 dkg csokoládé
10 dkg Ráma margarin / vaj
1 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
Fehércsokis-kókuszos:
7-8 dl tejszínt felforralok,
teszek bele 5-10 deka kókuszt vagy diót, leveszem a tűzről, teszek bele még 20
deka fehér csokit. Jól lehűtöm,másnap kihabosítom.
Bazsalikomos vaníliakrém eperrel:
fél liter tej, 2 Gála
pudinggal kikeverve, hozzáadni fél liter felvert tejszínt, belekeverni egy kis
kanál apróra vágott bazsalikomlevelet. A torta töltésekor eperdarabokkal
tűzdelem meg a krémet.
Ganache:
-
300 ml állati tejszín
-
2 cs. vaníliás cukor (elhagyható)
-
300 g (3 tábla) min. 45 %-os étcsokoládé
Túrókrém:
Fél kiló
tehéntúró30 gr vaníliás cukor
100 gr porcukor
1 citrom reszelt héja
1 citrom leve
15 gr étkezési zselatin feloldva 1 dl vízben
3 dl növényi tejszín
A túróhoz hozzákeverem a vaníliás cukrot, a porcukrot, belereszelem a citrom héját, belecsavarom a levét. Jól kikavarom , hogy ne legyen darabos. A zselatint az 1 dl meleg vízben feloldom,kihűtöm, a tejszínt felverem, és ahhoz csurgatom. Tovább verem a habot , majd ha már kemény lesz, hozzákeverem óvatosan a túróhoz. Hűtőbe teszem, hogy a zselatintól a krém elérje megfelelő állagát. Dermedés után megtöltöm kívül-belül a tortát, majd még azt tejszínhabbal is díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése